Admitere 2020. Tot ce trebuie să știi dacă vrei să-ți faci studiile la Universitatea de Stat din Moldova

usm-universitate

Universitatea de Stat din Moldova a fost fondată pe 1 octombrie 1946, în scurt timp a devenit lider recunoscut al sistemului naţional de învăţământ superior din ţară. Astăzi, Universitatea de Stat din Moldova înregistrează peste 111 000 de absolvenţi ai diverselor facultăţi şi specialităţi. La etapa actuală, USM dispune de o bază tehnico-materială bine dotată, care asigură toate domeniile de activitate academică și de cercetare, incluzând 6 blocuri de studii, 10 cămine, Institutul de Cercetare și Inovare cu 18 Laboratoare de Cercetări Științifice, 6 Centre de Excelență în Cercetare, Incubator de Inovare „Inventica USM”, Oficiu de Transfer Tehnologic, Biblioteca Centrală Universitară, Centrul de Tehnologii Informaţionale, Centrul Editorial Poligrafic, Observator Astronomic, centre culturale şi lingvistice, Casa de Cultură, Palatul Sporturilor, săli sportive, cantină studenţească, o bază de odihnă. Dacă vrei să faci studii la USM, mai jos găsești toată informația necesară despre admitere.

Ofertă educațională

# Facultatea de Biologie și Pedologie

Dacă vrei să devii profesionist în domeniul ştiinţelor naturale, să ştii totul despre componentele mediul ce ne înconjoară: plante, animale, sol, precum şi toate tainele corpului uman, poți depune actele la Facultatea de Biologie şi Pedologie.

Specialități

Biologie (științe ale educației)
Biologie
Biologie moleculara
Ecologie
Geografie
Silvicultură și grădini publice
Geologie
Științele solului

# Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică

Îţi place să experimentezi şi să vezi lumea din perspectiva formulelor chimice? Atunci alege lumea în care chimia deschide noi oportunităţi ale cunoaşterii. Ea oferă nu doar parfum, culoare, sau gust, chimia le creează de fapt. Tu poţi fi norocosul care are şansa de a cunoaşte această lume.

Specialități

Chimie (științe ale educaței)
Chimie
Chimie biofarmaceutică
Tehnologia chimică industrială
Tehnologia produselor cosmetice și medicinale
Chimie și biologie (Științe ale educației)

# Facultatea de Drept

Dreptul cuprinde ansamblul normelor juridice care stabilesc cadrul juridic de organizare a societăţii, anume aceste principii stau la baza programelor de studii de la Facultatea de Drept. Activitatea de predare-învăţare este orientată spre formarea abilităţilor de a înţelege şi de a interpreta corect un act normativ, pe baza jurisprudenţei interne şi internaţionale.

Specialități

Drept

# Facultatea de Fizică și Inginerie

Eşti interesat de lumea în care fenomenele naturii au o explicaţie ştiinţifică? Facultatea de Fizică şi Inginerie te ajută să înţelegi şi să descoperi tainele Universului. Facultatea îşi propune realizarea activităţii didactice şi de cercetare în conformitate cu cele mai înalte standarde educaţionale.

Specialități

Calculatoare și rețele
Fizică (Științe ale educației)
Fizică
Hidrologie și meteorologie
Ingineria și managementul calității
Tehnologia informației

# Facultatea de Istorie și Filosofie

Facultatea are menirea de a pregăti specialişti de performanţă în domeniile Istorie, Filosofie şi Antropologie, care ar contribui ulterior la promovarea şi dezvoltarea valorilor general-umane în societate şi modelarea unei culturi instituţionale, care ar încuraja buna desfăşurare a vieţii.

Specialități

Istorie (științe ale educației)
Istorie şi limba engleză
Istorie
Istorie și Geografie
Antropologie
Filosofie

# Facultatea de Litere

Facultatea de Litere  oferă o gamă variată de combinaţii posibile de studiere a limbilor străine și a limbii române. Aici sunt instruiţi specialişti de performanţă în domeniul limbilor moderne, cercetători, profesori, traducători, interpreţi, mediatori interculturali, prin asigurarea formării şi aplicării unor competenţe şi abilităţi racordate la cerinţele societăţii moderne, ceea ce contribuie la integrarea cu succes a absolvenţilor facultăţii în activităţile socio-profesionale realizate în diverse domenii din ţară şi de peste hotare.

Specialități

Limba și literatura română și engleza (științe ale educației)
Limba și literatura română și franceza (științe ale educației)
Limba și literatura română
Limba și literatura română (științe ale educației)
Limba și literatura rusă și engleza (științe ale educației)
Limba franceză şi engleză (științe ale educației)
Limba engleză şi franceză (științe ale educației)
Limba germană şi engleza (științe ale educației)
Limba spaniolă şi engleză
Traducere şi interpetare (Limba franceză şi engleză)
Traducere şi interpretare (Limba engleză şi franceză)
Traducere şi interpretare (Limba engleză şi germană)
Traducere şi interpretare (Limba engleză şi italiană)
Limba italină și limba engleză

# Facultatea de Matematică și Informatică

Dacă doreşti să obţii o bază solidă pentru demararea şi ulterior, consolidarea pregătirii unei cariere profesionale în domeniile matematicii sau informaticii, atunci alege Facultatea de Matematică şi Informatică.

Specialități

Informatică (Științe ale educației)
Informatică aplicată
Informatică
Managementul informației
Matematică (Științe ale educației)
Matematică
Matematică și Informatică (Științe ale educației)
Matematici aplicate

# Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială

Îți dorești să-i înțelegi mai bine pe cei din jur și să îi ajuți cu un sfat? Sau poate îți dorești să contribui la instruirea generațiilor viitoare? Facultatea se încadrează în conceptul învăţământului superior european bazat pe valori democratice având drept scop formarea viitorilor specialişti de înaltă calificare în domeniul educaţiei şi psihologiei.

Specialități

Asistență socială
Educație civică
Pedagogie în învăţământul primar și limba engleză
Pedagogie în învăţământul primar și Psihopedagogie
Psihologie
Psihopedagogie
Sociologie

# Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative

Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative fiind prima „construcţie instituţională” de profil politologic a devenit, ipso facto, cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din Republica Moldova, care asigură pregătirea unor elite în sfera guvernării, în politică şi administraţie, în domeniul managementului public, precum şi în cel privat.

Specialități

Politologie
Relații Internaționale
Administrație publică

# Facultatea de Științe Economice

Dacă vrei să cunoști tainele teoriilor economice sau dacă dorești să inițiezi o proprie afacere, să participi în elaborarea strategiilor de dezvoltare a companiilor autohtone, dacă dorești să fii un economist excelent înarmat cu un arsenal intelectual bogat întru a combate fenomene negative ce provoacă sărăcia, șomajul, default-ul, atunci poți depune dosarul la această facultate.

Specialități

Business și administrare
Cibernetică și informatică economică
Contabilitate
Finanțe și bănci
Marketing și logistică
Servicii hoteliere, turism și agrement

# Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Dacă doreşti să trăieşti cu adevărat în centrul tuturor evenimentelor sau eşti o persoană creativă şi vrei să te dedici lumii în care informaţia de ultimă oră este în mâinile tale, optează pentru Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării.

Specialități

Jurnalism și procese mediatice
Comunicare şi relaţii publice
Biblioteconomie, asistență informațională și arhivistică
Biblioteconomie, asistență informațională și arhivistică

Taxe de școlarizare

Calendar admitere

Acte necesare

Pentru înscrierea la studiile superioare de licență, candidatul va depune la Comisia de admitere Dosarul de concurs, care va cuprinde următoarele acte:
# cererea de înscriere la concursul de admitere;
# actul de studii, în original, cu anexa respectivă (absolvenți liceelor din România și alte state, promoția din anul admiterii, prezintă certificatul de studii, cu notele obținute la examenele de bacalaureat şi situația școlară pe anii de studii, urmând ca diploma de bacalaureat să fie prezentată ulterior);
# diplomele de gradul I-III, obținute de către candidați la concursurile școlare republicane sau internaționale, la disciplinele de studiu, precum și diplomele ce atestă participarea la diferite concursuri (olimpiade), expoziții etc., organizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării sau de ministerele de resort;
# patru fotografii 3×4 cm;
# adeverința eliberată de organul teritorial de tutelă și curatelă, pentru copiii orfani și copiii rămași fără ocrotire părintească;
# certificatele medicale corespunzătoare, care atestă gradul de dizabilitate al candidatului sau al părinților acestuia;
#certificatul care confirmă că unul din părinții candidatului a participat la acțiunile militare pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova sau în războiul din Afganistan ori la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, eliberat de organele abilitate/adeverință care confirmă participarea candidatului la operațiunile militare postconflictuale cu caracter umanitar în Irak;
# certificatul despre componența familiei și copiile certificatelor de naștere ale fraților/surorilor (pentru candidații care provin din familii cu patru și mai mulți copii);
# confirmarea apartenenței la familii de romi;
# recomandarea organului local de specialitate în domeniul învățământului sau adeverința de la locul de muncă al părinților – cadre didactice pentru înscrierea la concursul de admitere la specialitățile din domeniul general de studiu Ştiinţe ale educaţiei;
# copia Certificatului de naştere al unuia dintre părinți, pentru cetățenii statelor membre ale C.S.I. și ai țărilor baltice de naționalitate moldoveni (români) și reprezentanții diasporei moldovenești de peste hotare.

Contacte

Depunerea se face online AICI!

Dacă aveți întrebări suplimentare referitor la procesul de admitere apelați la 022-240-076.

Taguri: #Admitere 2020
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente