Topurile celor mai populare și nepopulare specialități de la universitățile din Moldova în anul 2020

admitere-2018-18

La sfârșitul lunii iulie s-a încheiat primul tur de admitere la toate universitățile din țară. Dacă la unele specialități lupta pentru un loc bugetar a fost destul de crâncenă, la altele nici măcar comanda de stat nu a fost acoperită.

În cadrul unui briefing de presă, ministrul educației, Igor Șarov, a prezentat care sunt cele mai populare și nepopulare specialități în anul 2020.

Topul celor mai populare specialități: Drept, Business și administrare, Finanțe și bănci, Design, Tehnologii informaționale, Medicină, Stomatologie.

Topul celor mai nepopulare specialități: Științe exacte, Științe fizice, Științe ale educației, Științe agricole, Ecologie, Inginerie.

Reamintim că, după primul tur al admiterii naționale în instituțiile universitare, au mai rămas locuri bugetare. Pentru studiile de licență, în acest an au fost oferite 5 000 de locuri bugetare la 169 de specialități. Din numărul total de locuri bugetare, 84 % au fost acoperite, ceea ce înseamnă 4 201 studenți. După turul I, au rămas 789 de locuri bugetare pentru studiile de licență.

Taguri: #Admitere 2020
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente