Când începe turul II de admitere la universitățile din țară și câte locuri bugetare au rămas disponibile

admitere

Turul I de admitere s-a încheiat. Ieri, 20 august, toate universitățile din țară au publicat rezultatele finale. Tot ieri, cele mai multe dintre instituțiile superioare de învățământ au anunțat că începe turul II de admitere și au făcut publice numărul locurilor bugetare rămase pentru fiecare specialitate.

Așadar, dacă nu ai reușit din anumite motive să depui documentele în primul tur sau nu ai reușit să ocupi un loc la buget, îți prezentăm mai jos universitățile de stat care au anunțat turul II și care mai au locuri bugetare.

Universitatea Tehnică a Moldovei

UTM a dat startul admiterii pe 20 august, însă nu a anunțat data-limită de depunere a actelor. Pentru aceasta puteți contacta Comisia de admitere.

Pentru turul II de admitere, la UTM au rămas disponibile 43 de locuri bugetare pentru absolvenții de liceu sau colegii la domeniul „Inginerie și activități inginerești” din numărul total de 1 357 de locuri bugetare avute inițial.

Academia de Studii Economice a Moldovei

Cei pasionați de economie trebuie să știe că pe 20 august și ASEM a anunțat turul II. Acesta va dura până pe 24 august. Rezultatele intermediare vor fi anunțate pe 25 august, iar cele finale – pe 28 august.

Au rămas și locuri bugetare pentru absolvenții de liceu: Asistență socială (11 locuri), Tehnologia și managementul alimentației publice (patru locuri), Tehnologia informației (un loc).

Totodată, locuri bugetare au rămas și pentru cei care vor să facă un program de masterat: Tehnologii informaționale în economie (șase locuri), Gestiunea și dezvoltarea turismului (trei locuri), Management în administrație publică (1 loc).

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

Universitatea Pedagogică din Chișinău, la fel, a anunțat turul II al admiterii. Acesta a început pe 20 august și se va sfârși pe 27 august.

Noutatea bună este că universitatea are 95 de locuri la buget pentru absolvenții de liceu care vor depune actele în sesiunea suplimentară.

Universitatea Agrară din Moldova

Cel de-al doilea tur de depunere a actelor pentru studii începe pe 21 august și va dura până pe 26 august. Rezultatele intermediare vor fi anunțate pe 27 august, iar cele finale – pe 29 august.

La Universitatea Agrară a rămas un loc bugetar la specialitatea „Ecologie”.

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Absolvenții pasionați de artă mai au șansa să depună actele la AMTAP. Turul II a început pe 19 august și va dura până pe 28 august, iar pe 29 august vor avea loc probe de aptitudini.

Locuri bugetare au rămas la următoarele specialități de licență: „Instrumente muzică de estradă și jazz”, „Actorie” (loc pentru băiat), „Scenografie”, „Teatrologie și management teatral”, „Dramaturgie și scenaristică”, „Culturologie”.

Au rămas și câteva locuri la buget pentru programe de masterat: „Arta actorului contemporan”, „Regia spectacolului contemporan”, „Scenografie teatru și cinema”.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

Din păcate, la USMF nu au mai rămas locuri bugetare. În schimb, cei care sunt gata să depună actele la contract o mai pot face în turul II. În perioada 20-25 august 2020, va avea loc sesiunea suplimentară de admitere pentru anul universitar 2020/2021 pentru locurile neacoperite la studii, cu achitarea taxei în bază de contract.

Astfel, în prezent, sunt disponibile 75 de locuri la programul „Farmacie”, 10 locuri la „Asistență medicală generală”, nouă locuri la „Tehnologie radiologică”, nouă locuri la „Sănătate publică” și un loc la „Optometrie”.

Universitatea de Stat din Moldova

Turul II de admitere începe pe 20 august și va dura până pe 26 august. Rezultatele vor fi publicate pe 28 august.

Locurile bugetare rămase încă nu au fost făcute publice. Pentru concretizări, puteți contacta Comisia de admitere.

Materialul va fi actualizat odată ce universitățile vor publica lista locurilor bugetare!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente