(video) Ministrul educației, Igor Șarov: „Primele două săptămâni, orele la toate universitățile din țară se vor desfășura online”

șarov

Ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, a ținut un briefing de presă referitor la rezultatele admiterii la studii superioare – sesiunea de bază 2020 și pregătirea instituțiilor de învățământ superior pentru noul an de studii în condițiile COVID-19. În acest context, ministrul a ținut să prezinte mai multe recomandări de desfășurare a orelor și cazare a studenților în cămine.

Potrivit ministrului, în primele două săptămâni ale anului de studiu 2020/2021, orele la toate universitățile din țară se vor desfășura online. Totodată, cu respectarea normelor de siguranță va avea loc instruirea studenților din anul I. Ministrul recomandă ca studenții de la ciclul II – masterat, cei de la frecvență redusă și cei din anul II de învățământ – licență să aibă orele, inclusiv seminarele, în regim online, iar lucrările de laborator care nu pot fi realizate online să se desfășoare la universitate seara sau în zilele de sâmbătă și duminică, pentru a minimiza interacțiunea dintre studenți și a reduce riscul răspândirii COVID-19.

„În măsura posibilităţilor, pentru studenţii anului întâi, în primul semestru al anului academic 2020-2021, recomandăm organizarea procesului didactic preponderent în sălile de curs, cu acces etapizat în sediile universităţilor, evitând aglomerarea şi asigurând respectarea normelor sanitar-epidemiologice. Totodată, în această perioadă, studenţii anului I vor fi instruiţi în accesarea şi folosirea platformelor electronice universitare”, a anunţat oficialul.

De asemenea, ministrul a menționat că stagiile de practică urmează să se desfășoare o zi sau două pe săptămână, iar cele care urmează să se desfășoare în sălile de curs să fie în regim combinat.

Totodată, studenții urmează să fie cazați în cămine treptat, pe parcursul lunilor august-septembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente