(infografic) Ce loc ocupă Moldova în 2020 în lista țărilor cu cele mai multe filme și seriale disponibile pe Netflix

netflixcollage

Netflix, companie de distribuire și producție de filme, operează aproape în toate țările din lume. Însă în fiecare țară numărul de seriale și filme disponibile pe platformă variază în funcție de acordarea licenței de emisie a producțiilor video.

Platforma Surfshark, analizând datele a 70 de țări de pe cel mai mare motor de căutare a filmelor de pe Netflix – Flixwatch, a descoperit că SUA are cele mai multe titluri disponibile (filme plus seriale), iar Canada are cele mai multe filme disponibile.

În topul celor mai multe titluri disponibile, Moldova ocupă poziția 68 (cu 2 145 de titluri), doar Georgia și Azerbaidjan au mai puține.

În topul filmelor disponibile, Moldova de asemenea ocupă poziția 68 (cu 1 414 filme), doar Georgia și Azerbaidjan au mai puține. Totuși, în acest top Moldova are disponibile cele mai puține filme câștigătoare ale premiului Oscar (36).

În topul serialelor, Moldova ocupă poziția 61 (cu 731 de seriale), cu 97 de seriale mai multe decât ocupanta ultimei poziții (Turcia – 634), și cu 1 113 seriale mai puține decât ocupanta poziției întâi (SUA – 1 844).

Potrivit ratingurilor de pe IMDB, Moldova are o medie de 7,12 a titlurilor disponibile, clasându-se pe poziția 12. Însemnând că, deși avem mai puține filme și seriale disponibile, calitatea acestora e mai bună decât în alte țări.

În 2017, Moldova ocupa poziția 117 din 212 la categoria seriale, și 122 din 212 la categoria filme.

De asemenea, tot în 2017, Vampire Diaries era cel mai urmărit serial de pe Netflix-ul din Moldova.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente