Liderul Ligii aleșilor locali PNL, după discuții cu Năstase: „Am convenit să creștem implicarea comunităților românești conduse de primari liberali în susținerea comunităților din Moldova”

flutur1

Președintele Ligii aleșilor locali ai PNL, Gheorghe Flutur, a anunțat luni că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu președintele Platformei Dreptate și Adevăr din Republica Moldova, Andrei Năstase, la împlinirea a 10 ani de Parteneriat Strategic România-Republica Moldova, au schițat un proiect comun care va contribui la dezvoltarea localităților din Republica Moldova.

„Se împlinesc în acest an 10 ani de Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova, un parteneriat asumat la detaliu de către România pentru sprijinirea comunităților și întregii societăți din Republica Moldova”, a declarat Flutur, scrie newsbucovina.ro.

El a arătat că, în calitate de președinte al Ligii aleșilor locali ai Partidului Național Liberal, a avut o foarte bună și angajantă discuție cu Andrei Năstase, prietenul și partenerul PNL, președintele Platformei Demnitate și Adevăr.

„Am parcurs cu obiectivitate coordonatele Parteneriatului Strategic dintre cele două țări și am fost informat în detaliu cu privire la perioada foarte complicată prin care trece Republica Moldova, iar îngrijorarea lui Andrei Năstase este legitimă și realistă”, a spus Flutur.

El a anunțat că în aceste condiții cei doi au convenit să schițeze și să asume împreună, având în vedere bunele relații dintre partidele lor, un proiect prin care să fie crescută implicarea comunităților românești conduse de primari liberali în susținerea comunităților din Moldova.

„Putem face acest lucru, iar noi, aleșii locali ai Partidului Național Liberal, partid care astăzi, alături de Excelența Sa, președintele României, domnul Klaus Iohannis, conduce România, vom prelua inițiativa de a iniția, într-un timp cât mai scurt, semnarea mai multor parteneriate de înfrățiri între comunități din România și Republica Moldova”, a explicat Gheorghe Flutur.

Liderul Ligii aleșilor locali PNL a subliniat că aceste înfrățiri nu vor fi exerciții inutile de PR politic, ci permit realizarea de proiecte comune și finanțarea acestora cu maximală celeritate de Guvernul României sau de instituții ale Uniunii Europene.

„Andrei Năstase este, în opinia mea, un adevărat om de stat! Și spun asta deoarece am constatat din nou, cu mare bucurie, deși îi cunosc foarte bine altruismul și determinarea cu care dorește să facă lucruri foarte bune pentru Republica Moldova, că își dorește ca noi, aleșii locali ai Partidului Național Liberal, să sprijinim cât mai multe comunități, indiferent de culoarea politică a primarilor acestora”, a declarat Gheorghe Flutur.

El consideră că astfel se va putea garanta dezvoltarea echilibrată și durabilă a societății din Republica Moldova.

„Da, așa este corect, și așa vom face, deoarece oamenii Republicii Moldova nu trebuie tratați diferit, în funcție de numele sau culoarea politică a primarilor sau a consilierilor, iar astfel de abordări inclusive și nediscriminatorii pot garanta dezvoltarea echilibrată și durabilă a întregii societăți din Republica Moldova”, a afirmat Flutur.

Potrivit acestuia, abordările care pot contribui la consolidarea unității tuturor energiilor proeuropene de la Chișinău sunt abordările corecte, sunt singurele care pot garanta o evoluție pozitivă către dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu România și apropierea ireversibilă a Republicii Moldova de principiile și valorile Uniunii Europene.

„Andrei Năstase rămâne cel mai angajat și predictibil partener pe care Partidul Național Liberal îl are în Republica Moldova, iar Platforma DA, partid pe care cu cinste și modestie îl reprezintă, rămâne unitatea noastră de măsură, a liberalilor din România, ori de câte ori vom dori să evaluăm nivelul de asumare și acțiune, în slujba poporului, a actorilor politici din Republica Moldova”, a conchis Gheorghe Flutur.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente