Năstase: „Demisia lui Dodon nu conduce la alegeri anticipate. Este o pistă falsă”

andreitv8

În seara zilei de 24 iunie 2020, Andrei Năstase a fost invitatul Nataliei Morari la TV8, unde a făcut mai multe declarații referitoare la alegerile anticipate despre care se vehiculează.

„Alegeri anticipate solicită și Maia Sandu, și Igor Dodon. Demisia lui Dodon conduce cumva la alegeri anticipate? Nu pot cere ce nu se poate obține. Cei din PAS, ca și Dodon, merg pe o pistă falsă, pentru că nu se pot face alegeri anticipate în momentul de față.

Se știe foarte bine, potrivit constituției, în ultimele șase luni de zile de mandat ale președintelui nu se pot face alegeri anticipate, ori noi, până la alegerea președintelui, mai avem încă cinci luni, după asta urmează primul tur, al doilea, ajungem în iarnă. Se pot face alegeri anticipate, dacă vor exista pentru aceasta circumstanțele, adică să cadă guvernul sau legistativul să nu adopte legi mai mult de trei luni de zile, undeva în primăvară. Ce facem cu această țară până în primăvară, o lăsăm pe mâna lui Chicu și a lui Dodon să-și bată joc în continuare de ea sau încercăm să instituim un guvern proeuropean, proreformator, anticorupție, care să aibă ca priorități depășirea crizei sanitare, a crizei economice, a celei sociale, organizarea următoarelor alegeri prezidențiale, organizarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru că altfel alternativa cea mai proastă este ca acest guvern să rămână și să se ocupe de toate și acest guvern va acționa nu în calitate de arbitru pentru actorii electorali, ci va fi un agent electoral al PSRM și al lui Igor Dodon”, a declarat Andrei Năstase.

https://www.facebook.com/tv8moldova/videos/728947221189908/

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente