Andrei Năstase, despre cum Platforma DA își alege partenerii cu care lucrează

nastaseparteneri

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a publicat un mesaj cu lecții și principii despre cum își alege partenerii cu care lucrează.

„Fiecare dintre noi are nevoie de parteneri și de prieteni pe care să ne putem baza. Așa ne-am născut ca oameni, altfel nu putem trăi. Dacă vă veți uita în jurul vostru, veți constata, fiecare dintre voi, că cei pe care-i considerați parteneri, amici sau prieteni sunt ca și voi. Câteodată, chiar șocant de asemănători cu voi.

Partenerii au abordări similare pe teme importante. Muncesc la fel de mult ca și voi, împart cu voi bucuriile sau suferințele, le pasă cu adevărat de ceea ce vă pasă și vouă. Sunt la fel ca voi, foarte puțin diferiți, aproape identici.

Oamenii se apropie unii de ceilalți, se aleg pur și simplu între ei fără să înțeleagă neapărat cum anume se întâmplă acest lucru, fără să priceapă de ce anume s-a întâmplat o așa apropiere, iar sentimentul că-l cunoști pe cel de lângă tine de o viață te face să renunți la a mai căuta explicații, cauze sau motive și te face să te bucuri că-l ai lângă tine pe acel om.
Știm cu toții cât de bine este să te poți baza pe partenerul sau partenerii tăi și să simți că nu ești singur și nu vei fi trădat dincolo de ușa casei unde-ți trăiește familia.

Partenerii se aleg în timp, de cele mai multe ori în vâltoarea unor experiențe comune, copleșitoare uneori, dureroase și încărcate de simboluri uluitoare. Partenerii pe termen lung se aleg cu greutate, numărând caracterele bob cu bob, muncind și suferind împreună, în tăcere, în numele unor principii și valori cu adevărat importante.

Partenerii adevărați se înțeleg unul pe celălalt, se sprijină, se sfătuiesc, muncesc, se bucură sau suferă împreună. Partenerii adevărați nu se folosesc unul de celălalt, sunt asumați, nu acceptă jumătăți de măsură, își respectă cuvântul și reputația și nu cer unul celuilalt decât ceea ce cel care cere a făcut deja, a dat deja.

Partenerii adevărați sunt cei de cursă lungă, asumați 100 % unei cauze mai importante decât propria lor persoană, mai nobilă decât măruntele, dar înțelesele lor orgolii. Într-un parteneriat adevărat construiești împreună alături de celălalt și nu tranzacționezi încredere în favoarea ta sau a terților, doar de dragul meschinelor reușite personale.

Așa sunt, fără excepție, colegii și partenerii mei din Platforma Demnitate și Adevăr. DA! Toți, de la primul până la ultimul, începând cu cel mai tânăr dintre noi până la decanul nostru de vârstă, ne-am asumat un parteneriat total în slujba unei cauze mai nobile decât propriile noastre ființe!

Această cauză este democratizarea întregii noastre societăți și punerea ei în rând cu toate celelalte societăți libere și prospere din Europa.
Noi, cei din Platforma DA, ne-am întâlnit și cunoscut în stradă, la proteste împotriva răului, a nedreptății, a sărăciei și corupției și ne-am ales unii pe ceilalți în acest parteneriat adevărat, asumat și cu adevărat durabil. Iar lângă noi sunt deja sute și sute de mii de oameni și se vor aduna și mai mulți.

Pentru că noi nu furăm, nu mințim și nu ne batem joc de oameni, de principiile și valorile în care credem cu adevărat, deziderate care ne pot elibera Moldova de minciună, corupție, sărăcie, mafioți și de toți politicienii populiști, corupți și oportuniști!

Concluzia acestor câteva rânduri este, în opinia mea, una foarte simplă.

Partenerii adevărați se aleg pur și simplu unii pe ceilalți și sunt aduși la un loc de forța uluitoare a dorinței oamenilor buni de a face bine tuturor și fiecăruia în parte fără a aștepta ceva la schimb, de la nimeni, niciodată!

Da, asta am învățat eu în ultimii ani de luptă pentru poporul meu!
Partenerii adevărați nu se caută, se aleg unii pe ceilalți!”, spune Andrei Năstase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente