Reprezentantul Moldovei la Eurovision 2020, care încă nu a fost selectat, va participa în cea de-a doua semifinală a concursului. Aceasta va avea loc în data 14 mai.

În cea de-a doua semifinală vor mai participa Austria, Danemarca, Bulgaria, Polonia, Elveția, Finlanda, Armenia, San Marino, Letonia, Serbia, Islanda, Georgia, Portugalia, Cehia, Grecia, Albania și Estonia.

În prima semifinală, care va avea loc pe 12 mai, vor evolua reprezentanții din: Rusia, Macedonia, Norvegia, Belarus, Cipru, Lituania, Croația, Suedia, Azerbaidjan, Malta, Israel, Slovenia, Australia, Ucraina, România, Irlanda și Belgia.

Participanții din Marea Britanie, Germania, Spania, Italia și Franța, precum și țara câștigătoare a anului trecut – Țările de Jos – vor merge automat în finale.

Amintim că membrii Comitetului de organizare au mai decis că audiţiile live ale pieselor înscrise în selecţia naţională a Concursului Eurovision 2020 se vor desfăşura pe 1 februarie, ora 15.00. Vezi lista interpreților și pieselor înscrise în concursul național AICI.

Cea de-a 65-a ediţie a concursului va avea loc în Rotterdam şi va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 şi 14 mai şi finala care va avea loc în data de 16 mai. Competiţia muzicală, tradiţional, va fi transmisă în direct de Moldova 1 şi online pe www.trm.md.