(video) Imnurile Moldovei și Turciei, interpretate de copiii de la Corul Lia Ciocârlia din Chișinău

MD-TK-79

Moldova a primit pe teren propriu naționala Turciei în primul meci de acasă din această toamnă în cadrul preliminariilor EURO 2020. 25 de copii talentați de la Studioul Muzical-Coral „Lia Ciocârlia” au interpretat imnurile Moldovei și Turciei.

Jocul a adunat în tribune microbiștii într-o atmosferă spectaculoasă, iar cei mai devotați fani au cântat împreună cântece și au scandat mesaje de susținere pentru Echipa Țării.

Copiii de la Studioul Muzical-Coral „Lia Ciocârlia” din cadrul Centrului Republican pentru Copii și Tineret Artico din Chișinău au avut la dispoziție două săptămâni intense de pregătiri și repetiții, pentru a interpreta corect imnurile țărilor și, în special, cel al țării oaspete. Micuții susțin că le-a fost mai greu să învețe imnul țării, a cărei limbă nu o cunosc, dar anume acest amănunt a fost farmecul încercării – de a învăța dintr-o cultură nouă.

„Pentru noi a fost o experiență cu totul nouă și mi se pare o idee minunată de a face un astfel de parteneriat cultural-sportiv. Totodată, copiii au avut posibilitatea să descopere melodicitatea unei alte limbi. Educația civică a copiilor și cunoașterea imnurilor altor țări încurajează respectul față de alte culturi și tradiții. A fost o experiență deosebită și, sperăm noi, de bun augur”, a declarat Luminița Istrate, conducătoarea artistică a Studioului Muzical-Coral „Lia Ciocârlia”.

Vezi mai jos rezumatul meciului.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente