(foto) Descoperă tinerii din La La Play 2019. Regizorul de sunete Alexandru Nepotu, despre pasiunea pentru pian, oameni și locuri dragi

Alexandru 2

Alexandru Nepotu este un tânăr de 35 de ani, din orașul Cricova. În familia acestuia, partea masculină e cu muzica, iar cum Alexandru este un susținător fidel al obiceiurilor familiare, a avut de mic o atracție pentru arta sonoră.

A început să facă muzică de la o vârstă fragedă, având propriul pian acasă, la care fredona diferite melodii improvizate, ca mai târziu să învețe să cânte într-un mod profesionist.

„Am început să fac muzică inevitabil, aveam un pian acasă pe care nu-l scăpam din privire. Mereu eram cu degetele pe clape și inventam melodii, care nu prea se auzeau bine pe atunci. Părinții mei văzând acest lucru, au decis să mă dea la școala de muzică, iar de la vârsta de 10 ani am început s-o frecventez”, a spus Alexandru.

Cum și era previzibil, tânărul a început să cânte la pian, mai mult arta de a compune melodii i-a rămas în sânge, în prezent ocupând și funcția de regizor de sunet.

„Exact ca și tatăl meu care fusese un regizor de sunete uimitor, am ales și eu această activitate. Am avut prilejul să lucrez la Teatrul „Rock-Opera” din orașul Sankt Petersburg, ceea ce m-a dezvoltat mult și totodată, am avut parte de o nouă experiență într-un oraș dea dreptul fenomenal”, a mărturisit tânărul.

În prezent, Alexandru își continuă activitatea de regizor de sunete în cadrul organizației „Moldovan National Youth Orchestra”, iar pe lângă asta, face parte din corul Credo, al Ministerului Afacerilor Interne.

Alexandru 2 Alexandru 1

#Despre La La Play 2019

Alexandru este pentru a doua oară în expediția muzicală La La Play, din ambele expediții ieșind cu emoții și preferințe diferite.

„Am câte un locușor preferat din ambele turnee, în anul 2018 am fost cu echipa în satul Duruitoarea, raionul Rîșcani, un loc care mă atrage prin arhitectura sa veche, unde predomină spiritul unei țări străbune și unde istoria neamului se simte la perfecție. În 2019 mi-a plăcut să mă simt în sânul naturii, la „Plaiul fagului” chiar m-am relaxat și am respirat acel aer proaspăt, de pădure”, a relatat tânărul.

Alehandro

Expediția La La Play din acest an, reflectă 3 subiecte de bază: vinul de calitate, oamenii frumoși și locurile dragi. Astfel, echipa #diez a încercat să afle de la Alexandru cine este omul care îl inspiră, ce vin îl reprezintă și ce loc din Moldova îi place la nebunie.

#Locul preferat

„Deoarece îmi place natura și locurile pitorești, prefer rezervația naturală „Plaiul fagului”, este multă energie pozitivă acolo și un aer cu adevărat fresh și plăcut”, a răspuns tânărul.

#Oameni care inspiră

„Mă inspiră compozitorul Serghei Rahmaninov, în opinia mea, este unul dintre cei mai de seamă compozitori și muzicanți, iar creațiile lui la pian mă încântă și mă relaxează”, a mărturisit Alexandru.

#Vinul care mă reprezintă

„Aș fi un roșu sec, deoarece acest vin emană multă putere și siguranță, așa cum și eu mă consider”, a spus Alexandru.

Alexxxx

Alexandru 2

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente