(foto) Descoperă tinerii din La La Play 2019. Violoncelistul Dmitrii Iurcik, despre muzică, idoli și „GentleQuart”

dima main 2

Dmitrii Iurcik este un tânăr de 29 de ani, pentru care muzica nu este doar o profesie, dar și un hobby, o pasiune pe care a cunoscut-o încă de mic copil. Este unul dintre cei mai maturi membri ai orchestre, dar, cu toate acestea, emană un spirit tânăr, competitiv și mereu pozitiv.

S-a născut într-o familie de muzicieni și de mic a avut o pasiune aparte pentru muzică, de aceea a îmbrățișat acest domeniu de la vârsta de 6 ani.

„Mă ocup cu muzica deja de 23 de ani, părinții m-au dat la școala muzicală când eram mic, văzuseră în mine această dorință și totodată, au crezut că ar fi frumos ca această tradiție de familie să aibă o continuitate”, își aduce aminte tânărul.

Când este întrebat cu ce se ocupă, Dmitrii întotdeauna răspunde că se ocupă cu „munca lui preferată”, întrucât muzica îi oferă prilejul să îmbine utilul cu plăcutul.

main for dima

Mai mult, tânărul este un membru activ în „Moldovan National Youth Orchestra”, iar în expediția La La Play 2019 a fost pentru a III-a oară.

„Îmi este interesant să cunosc mai multe locuri din Moldova, pe care de unul singur nu aș fi avut posibilitatea să le văd. Un alt motiv să fiu alături de acest proiect este faptul că aducem muzică oamenilor, ei ascultă și se bucură de ea, iar noi ne bucurăm de emoțiile lor și ne încărcăm cu energie pozitivă”, a mărturisit Dmitrii.

dima2

În același timp, Dmitrii face parte din cvartetul „GentleQuart”. Mai mult, este unul dintre tinerii care a susținut formarea cvartetului. „GentleQuart” este o echipă talentată, care cântă și încântă oaspeții evenimentelor, la care participă. De asemenea, tinerii sunt invitați să participe atât la evenimente private, cât și publice.

dima 5

Expediția La La Play din acest an, reflectă 3 subiecte de bază: vinul de calitate, oamenii frumoși și locurile dragi. Astfel, echipa #diez a încercat să afle de la Dmitrii cine este omul care îl inspiră, ce vin îl reprezintă și ce loc din Moldova îi place la nebunie.

#Vinul ce mă reprezintă

„Sunt un amator al vinului rose, deoarece este fin, dulce, plăcut, dar și puternic. Mai mult, sunt un fan al vinului Rose de Purcari, este un vin cu adevărat gustos. De altfel, cred că mă reprezintă acest vin tocmai prin finețe și putere”, a spus Dmitrii.

#Omul care mă inspiră

„În plan artistic mă inspiră Mișa Maiskii, este un violonist din Latvia. Este un adevărat profesionist, de la care am ce învăța și care mă motivează să devin din ce în ce mai bun”, a menționat tânărul.

#Locul drag

„Sunt atras de istorie, de natură și de locurile simbolice, de aceea locul meu preferat din Moldova este la Duruitoarea Veche, un sătuc frumos și plin de imagini pitorești”, a mărturisit Dmitrii.

333

dima

dima4

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente