Un deputat PAS ar putea părăsi Parlamentul, din cauza situației de la Curtea Constituțională

maxresdefault

Deputatul blocului ACUM, Lilian Carp (ales după ce a câștigat circumscripția Criuleni) a declarat că nu își vede rostul în politică dacă judecătorii afiliați politic din cadrul Curții Constituționale nu își vor da demisia sau nu vor fi retrași din funcții. Declarațiile au fost făcute în contextul scandalului de la Curtea Constituțională, unde Vladimir Țurcan a fost ales președinte, ales cu 4 voturi din 6, deși 3 din judecători au declarat că nu l-au votat.

Carp a menționat că are două condiții, și una se referă la retragerea lui Țurcan din funcția de președinte al CC, iar a doua, retragerea tuturor judecătorilor numiți politic. Astfel, Carp sugerează ca măcar una să fie îndeplinită.

„Îmi asum acțiunile de mai departe, în cazul când nu vom avea acțiunii concrete privind retragerea de la CC fie a președintelui, fie a celor care au prejudiciat procesul de selectarea a președintelui la CC. Eu nu vreau să mă asociez cu aceste acțiuni, nu vreau să dăm percepția că funcțiile sunt partajate pe criterii politice. Îmi asum acțiunile de mai departe dacă nu vor fi acțiuni privind retragerea judecătorilor de la CC. Dacă nu se întâmplă într-un viitor apropiat, nu îmi văd rostul de a mai face politică și a fi parte dintr-o echipă sau alta”, a spus Lilian Carp.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente