Diaspora va sărbători pentru a V-a oară Mărțișorul la Londra. Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi la „MărțiShop”

S02_4699

Martie Membrii diasporei se vor întruni în capitala Marei Britanii pentru a marca sosirea primăverii. Și de această dată, ca și în anii precedenți, evenimentul cu genericul „MărțiShop” va fi ocazia acestei întruniri, duminică, pe data de 3 martie. 

În acest an, „MărțiShop” va fi organizat pentru a cincea dată și urmând tradiția stabilită evenimentul va avea un scop caritabil – acumularea de fonduri pentru grădinița specializată nr. 167 din Chișinău.

Membrii organizatori din Asociația Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB) vor îndemna conaționalii din diaspora britanică să contribuie cu fonduri pentru copilașii cu deficiențe auditive și din spectrul autist de la această instituție.

Oaspeții care vor fi prezenți la eveniment vor fi întâlniți de voluntarii AMMB cu câte un mărțișor. Mai mulți interpreți, o dansatoare și un grup de copii vor participa la desfășurarea programului de divertisment. Totodată, oaspeții se vor delecta cu bucatele noastre tradiționale și vinul moldovenesc, care vor fi oferite gratis de câteva organizații terțe.

Acest eveniment a reușit de-a lungul timpului să devină printre cele mai mari și de rezonanță de acest tip în diaspora din Marea Britanie. Anul trecut AMMB a adunat din donații directe nu mai puțin de 1200£ (lire sterline) pentru mai mulți copii din comuna Băcioi. Deși la edițiile precedente, nu mai puțin de 200 de oaspeți au fost prezenți de fiecare dată, în acest an se așteaptă un număr record de vizitatori.

Mai multe detalii urmăriți Pagina de Facebook a Evenimentului.

### 

Asociația Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB) este o organizație non-guvernamentală, fondată în anul 2007, care este implicată activ în dezvoltarea comunității de moldoveni din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Asociația numără peste 3000 de membri, printre care elevi, studenți și tineri profesioniști.

Comitetul AMMB reprezintă o echipă de tineri voluntari, care își dedică timpul personal pentru organizarea și promovarea proiectelor cu caracter social în cadrul comunității, stabilirea relațiilor noi cu alte comunități din țară cât și menținerea conexiunii strânse cu Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente