Doi tineri din Ungheni încercau să treacă pe jos frontiera cu trei colete de țigări

unnamed-2

55 mii de țigarete urmau să ajungă în mod fraudulos în România, iar doi tineri moldoveni au fost reținuți de polițiștii de frontieră la mai puțin de 10 zile de la prima încercare de transportare a contrabandei cu țigări.

Ieri, 19 septembrie, către ora 16.00, în localitatea Medeleni a fost observat un mijloc de transport, din care au coborât trei persoane și descărcate trei colete. Ulterior, persoanele, pe jos, s-au îndreptat spre linia de frontieră, făcându-se nevăzuți prin vegetația abundentă din zonă.

Polițiștii de frontieră au luat urma acestora cu ajutorul câinelui de serviciu, iar la doar cinci metri de malul râului Prut au fost depistați. În timpul reținerii necunoscuților, aceștia nu s-au supus somațiilor polițiștilor de frontieră, încercând să fugă de la fața locului, în diferite direcții. În cele din urmă, au fost prinși doi cetățeni ai R.Moldova, cu vârste de 22 și 24 de ani, locuitori ai raionului Ungheni.

Nu departe de locul reținerii au fost ridicate trei colete, în care erau ambalate 1500 pachete de țigări Ritm și 1250 – Plugarul. Întreaga cantitate de țigări a fost depozitată la sediul Direcției regionale VEST, până la finalizarea documentării cazului.

unnamed-3
Din cercetările primare, polițiștii de frontieră au constatat că tinerii sunt la cea de-a doua tentativă de trecere a țigărilor în țara vecină, prima încercare fiind semnalată la data de 12 septembrie curent. Persoanele au folosit aceiași direcție de transportare a contrabandei, dar și cantitate de țigări.

În continuare cazul se află în gestiunea ofițerilor de investigații ai Direcției regionale VEST a Poliției de Frontieră, fiind petrecute un șir de acțiuni de investigații și constatare ce se impun în scopul elucidării tuturor circumstanţelor şi deconspirarea tuturor participanţilor. Moldovenii sunt cercetați în stare de libertate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente