Mashina Vremeni va susţine un concert live în Republica Moldova

9
Foto: Popkult.org

Renumita formaţie Mashina Vremeni va susţine un concert live, pe 17 septembrie 2016, în satul Bulboaca, raionul Anenii-Noi, la deschiderea Castel Mimi. Mashina Vremeni este una dintre cele mai legendare formaţii de muzică rock din spaţiul post-sovietic, fondată în 1969. Este printre puţinele trupe cu istorie atât de îndelungată, care mai sunt active în acest moment.

La deschiderea Castel Mimi, trupa va evolua în componenţa oficială deplină:

  • Andrei Makarevici — voce, chitară;
  • Alexandr Krutikov — voce, bass chitară;
  • Valerii Efremov — tobe;
  • Andrei Derjavin — clape, back-vocal.

Formaţia va interpreta ultimul său album – „Voi” («ВЫ»), dar şi hituri celebre de pe alte discuri. Ultimul album al trupei a fost lansat la 6 mai 2016 şi conţine 10 melodii. Coperta albumului Voi («ВЫ») este compusă din sute de „selfie-uri” trimise de fanii trupei din diferite colţuri ale lumii. Cel mai recent disc al formaţiei conţine piese scrise în 2014-2015, dar şi câteva single-uri din anii 80-90, care nu au mai ieşit până acum public.

De altfel, formaţia este renumită şi pentru un alt album – Time Mashine – scos tocmai în 1969, dar care a intrat în discografia oficială abia în 2007. Majoritatea textelor şi a pieselor sunt scrise de liderul incontestabil al formaţiei, Andrei Makarevici, cel care a condus trupa neîncetat de la fondare şi până astăzi.

Mashina Vremeni a cântat ultima dată la Chişinău în 2009, iar în 2014 a susţinut un concert comun cu Orchestra Kreolskogo Tango. „Ne bucurăm să revenim cu un concert live în Republica Moldova. Prieteni, vă aşteptăm pe toţi, la 17 septembrie, la Castel Mimi”, a declarat solistul Mashina Vremeni, Andrei Makarevici.

Pe 17 septembrie, la Bulboaca, Anenii-Noi, vor mai urca pe scenă formaţiile Moldovan National Youth Orchestra, Brio Sonores, dar şi interpreţii Vali Boghean, Aura, Vitalie Dani. Evenimentul va începe la ora 13.00 şi va dura până la 22.00. Biletele costă între 200 şi 300 de lei, şi pot fi cumpărate în reţeaua Librarius sau pe iTicket.md.

Detalii despre eveniment găsiţi pe pagina www.castelmimi.md. Linkuri video aici şi aici.

Primul Castel din Moldovafondat în 1893 de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei şi un vinificator extraordinar al timpurilor sale – va fi deschis publicului larg, pe 17 septembrie 2016, după cele mai ample lucrări de restaurare din istoria recentă a Republicii Moldova. Castel Mimi reprezintă o destinaţie unică din Moldova, fiind inclus în top 15 capodopere arhitecturale din lumea vinului.

Castel_Mimi_visual_press1 (1)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente