Oportunitate pentru tinerii din Moldova! Burse de excelență pentru studii post-universitare în Elveția

zurich-switzerland
Foto: Hotelroomsearch.net

Biroul de Cooperare al Elveției/ Reprezentanța Ambasadei Confederației Elvețiene în Republica Moldova anunță că Guvernul Elveţiei, prin intermediul Comisiei Federale pentru Burse destinate Studenţilor Străini, oferă cetățenilor Republicii Moldova următoarele tipuri de burse post-universitare pentru anul academic 2017-2018:

# Burse pentru cercetări științifice pentru cel mult 12 luni;
# Burse pentru studii de doctorat pentru cel mult 3 ani;
# Burse pentru studii post-doctorale pentru cel mult 12 luni.

Limita de vârstă a candidaților pentru cercetări și studii doctorale este de 35 de ani.

Guvernul Elveției nu oferă burse pentru studii universitare și de masterat.

Studiile vor fi efectuate în cadrul unor instituții de învățământ din Elveția (universități, institute federale de tehnologii și universități de științe aplicate). O condiție obligatorie este cunoașterea la un nivel înalt a uneia din următoarele limbi străine: franceza, germana, italiana sau engleza, în funcție de cerințele instituției de învățământ selectate de candidat.

Pentru a obține întreg pachetul de aplicare, inclusiv informația despre criteriile de eligibilitate și procedurile de aplicare, contactați-ne la adresa [email protected].

Dosarele se vor depune în perioada 02 septembrie – 15 noiembrie 2016, de luni până miercuri, de la 14:00 până la 17:00, la sediul Biroului de Cooperare al Elveției, str. A. Mateevici 23-B, mun. Chișinău. Data-limită pentru depunerea dosarelor este 15 noiembrie 2016.

Autorităţile elveţiene au emis o avertizare privind posibilitatea unor atacuri de tip „phishing” cu oferte de burse expediate prin email din numele Guvernului Elveţiei. Avertismentul este emis pentru a contracara ofertele de burse, oferite fraudulos din numele Guvernului Elveţiei şi diseminate prin email. Comisia Federală pentru Burse destinate Studenţilor Străini informează că nu distribuie prin email informaţia despre bursele oferite. Programul de burse este gestionat în mod direct de reprezentanţele elveţiene locale. Autorităţile elveţiene recomandă să nu răspundeţi la aceste email-uri şi, mai mult ca atât, să nu trimiteţi sumele de bani solicitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente