(foto) Destăinuiri de după ușile unui imperiu dulce. Impresiile Gabrielei Petrov despre ciocolata din Elveția

Poza 8
Foto: Photo Credit: Gabriela Petrov

Cea mai gustoasă, populară și recunoscută ciocolată din lume, se face în Elveția, țara cu neutralitate mai veche de 200 de ani și văcuțe vesele, a căror lapte este unul din ingredientele principale ale ciocolatelor Made in Switzerland. Gabriela Petrov este una dintre persoanele norocoase care au avut ocazia să descopere acest imperiu al ciocolatei într-o excursie la una dintre cele mai mari fabrici de ciocolată din această țară. Aceasta fiind elevă, a efectuat un an de schimb în Elveția prin intermediul programului YFU. Tânăra nu a ezitat să-și împărtășească impresiile despre excursie în textul de mai jos.

Una dintre cele mai vechi fabrici de ciocolată din lume a fost fondată în 1819 de către François-Louis Cailler ca un magazin de vânzare a prafului de cacao și a ciocolatei, după puțin timp la acest magazin s-a adăugat o fabrică de producere. Astăzi fabrica de ciocolată Cailler este una dintre cele mai renumite fabrici din lume.

Fabrica oferă excursii pentru toți doritorii de a afla istoria creării acestui imperiu dulce. Altfel decât la o fabrică obișnuită, excursia prin fabrica Cailler începe cu un muzeu unde este prezentată istoria ciocolatei începând cu descoperirea boabelor de cacao de către maiași, care au creat un zeu al ciocolatei la care se rugau pentru creșterea boabelor de cacao.

POZA1
Photo Credit: Gabriela Petrov

În secolul 16 ciocolata în formă lichidă, băutura regală a fost adusă în Spania și tocmai peste un secol a fost răspândită într-o Europă întreagă.

Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov

După descoperirea procesului de solidifiere a ciocolatei în 1847 de către o companie engleză, elvețianul Daniel Peter s-a gândit să adauge laptele.

Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov

După această mică introducere, se arată cum era produsă ciocolată în formă solidă în fabrica Cailler după puțin timp de la fondare.

Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov

În secolul 20, Cailler și-a unit forțele cu Nestle și au creat imperiul care se poate mândri cu numele său.

Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov

Pe parcursul acestei excursii sunt arătate ingredientele din care este produsă ciocolata și țările de unde acestea sunt aduse. În cadrul excursiei toate ingredientele pot fi gustate de către vizitatori.

De exemplu în fotografia de mai jos sunt prezentate nucile care sunt adăugate la unele sortimente de ciocolată.

Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov

Bucăți mari de unt de cocos sunt puse sub letilă pentru a demonstra că acestea se topesc în condiții naturale

Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov

Excursia prin fabrică se încheie cu ilustrarea procesului real al producerii deliciului. Cailler produce de ani buni același fel de ciocolată care este împachetată în folii de diferite culori, însă studiul prezintă că ciocolatele în folie roșie sunt cele mai des cumpărate.

La sfârșit mai multe feluri de ciocolată sunt expuse pentru degustări.

Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov
Photo Credit: Gabriela Petrov

 Text de Gabriela Petrov

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente