Ciocolata - cel mai gustat desert din lume își sărbătorește astăzi ziua. Fie că e albă, neagră, aerată, cu stafide, cu rom, cu alune sau biscuiți, ciocolată mănâncă aproape oricine cel puțin o dată pe zi.

Echipa #diez a încercat să găsească pe cineva care foarte tare îndrăgește ciocolata și astfel a găsit-o pe Ina Socolovschi, care vânează ciocolata în orice loc l-ar vizita. Astfel, ea ne-a povestit câte un pic despre pasiunea sa și a împărtășit colecția de fotografii cu și de ciocolată.

„Mulți dintre noi nu avem nevoie de o zi specială pentru a ne răsfăța cu o ciocolată, dar dacă e 11 iulie și este ziua internațională a ei, avem un motiv frumos să o consumăm din plin. Cu gustul ei fin și clasic sau îmbogățit cu arome îndrăznețe de ghimbir și mentă, ciocolata satisface orice consumator. E perfect să știi că o poți savura oricând ai nevoie de o doză de inspirație, relaxare sau antistres, fără limite impuse de sezon sau motiv de celebrare”, povestește Ina.

„De ceva timp am descoperit că a fi un ciocoolic nu înseamnă neapărat să consumi cantități  excesive de ciocolată. Pasiunea mea constă în vânarea tuturor detaliilor tangențiale ciocolatei. În destinația pe care o aleg, pe lângă obiectivele propuse de ghidurile turistice, agenda îmi conține toate colțurile vestite pentru cultura ciocolatei. Îmi place să privesc prin prisma ei, să admir diferite atracții turistice minimalizate și «ciocolatizate», să percep motivele naționale și să mă cultiv cu mesajele amuzante sau motivante.

E rezultatul sufletului depus de cofetari expus în cel mai dulce și ingenios mod. Vă îndemn să consumați cât mai mult acest deliciu, responsabil de buna dispoziție a fiecăruia, deoarece conține magicul hormon al fericirii”, a adăugat tânăra.

Colecția de ciocolată a Inei Socolovschi:

 

Ciocolată de la Moldexpo, Moldova

Ciocolată din Iași

Ciocolată de Crăciun 2014

Ciocolată de Crăciun 2015

Ciocolată din Amsterdam

Ciocolată din Amsterdam

Ciocolată din Amsterdam

Ciocolată din Rotterdam

Ciocolată din Rotterdam

Ciocolată din Rotterdam

Ciocolată din Barcelona

Ciocolată din Barcelona

Muzeul de ciocolată din Barcelona

Messi din ciocolată

Sagrada Familia din ciocolată

Barcelona din ciocolată

Muzeul de marțipan din Budapesta

Ciocolată din Montreaux, Elveția

Ciocolată din Lausane, Elveția

Ciocolată din Veneția

Ciocolată din Florența

Ciocolată din Londra

Ciocolată din Malta

Muzeul de ciocolată din Sankt Petersburg

Ciocolată din Sankt Petersburg

Ciocolată din Sankt Petersburg

Ciocolate din Sicilia

Ciocolate din Viena

Ciocolată din Bruxelles

Ciocolată din Bruxelles

Ciocolată din Bruxelles

Ciocolată din Bruxelles

Ciocolate din Bruxelles

Ciocolată din Brugges

Ciocolată din Chișinău