Ciocoturism: Locurile pe care trebuie să le vizitezi, dacă adori ciocolata

devushka-shokolad
Foto: PC: 4e4evica.ru

Călătoriile în căutare de ciocolată au devenit un tip de turism de sine stătător, cu festivaluri, muzee, spectacole specifice, tururi, vizite la fabrici şi magazine specializate în toată lumea.

Dacă aveţi o pasiune pentru dulciuri, de ce să nu „glazuraţi” următoarea vacanţă cu nişte ciocolată? Iată unele dintre cele mai delectabile capitale ale ciocolatei care vă promit cele mai dulci desfătări propuse de ghiduri-turistice.

#1. Barcelona, La Villajoyosa şi Alicante, Spania

 

PC: expedia.co.uk
PC: expedia.co.uk

La vremea descoperiirii sale de către Cristofor Columb, în 1502, nu s-ar fi crezut că boabele de cacao vor duce la răspândirea unei obsesii pe tot continentul. Spania este prima ţară din lume care a experimentat gustul ciocolatei şi această moştenire dulce se manifestă la fiecare pas. Chiar şi astăzi ciocolata caldă se bea la micul dejun şi ciocolatierii fac parte din viaţa Spaniei la fel de mult ca soarele sau arhitectura fabuloasă.

 

Ciocoturism
Ciocoturism

Nu rataţi masajul cu ciocolată de la Grand Hotel Balneario Blancafort Thermal Centre şi vizitaţi Muse de la Xocolata din Barcelona. Puteţi cumpăra nişte ciocolată cu churros in alicate, şi aflaţi mai multe despre istoria lor la Valor, cea mai veche marcă pentru gurmanzi din Spania, cu sediul în L Villajoyosa.

#2. Bournville, Marea Britanie

 

PC: aashimaverma.wordpress.com
PC: aashimaverma.wordpress.com

Localizat în sudul oraşului Birmingham, Bournvile este locul unde se fabrică una dintre cele mai bune ciocolate din lume. Acest sat modern, locul delicateselor Cadbury, vă asigură o zi întreagă de bună-dispoziţie cu gust de ciocolată. Puteţi face un tur prin Cadbury World, o atracţie majoră, ce cuprinde 14 zone, care este înţesată de prezentări video, experienţe multi-senzoriale, display-uri interactive şi diverse activităţi. Mai mult decât atât, puteţi încerca să vă faceţi propria ciocolată şi să mâncaţi ceea ce reuşiţi să produceţi. Bournville este într-adevăr o destinaţie pentru excursiile unui dependent de ciocolată.

#3. Torino, Italia

 

Torino, Italia
Torino, Italia

CioccolaTO, un festival anual ce ţine două săptămâni, la care participă cei mai proeminenţi producători Piemontezi, atrage circa 700.000 de vizitatori ce doresc să îşi umple stomacul cu cantităţi incredibile de Gianduiotto (specialitatea locală). Dacă sunteţi aici, gustaţi şi ciocolata caldă cu expresso la una dintre cafenelele oraşului. Pentru un iubitor de ciocolată, fiecare excursie la Torino înseamnă un deliciu pentru toate simţurile.

#4. Oaxaca, Mexic

 

PC: civilizatia.ro
PC: civilizatia.ro

Străzile din Oaxaca, Calle Mina, în special, sunt pline până la refuz cu ciocolată şi vibrează de sunetul oamenilor şi de mirosurile patiseriilor, dulciurilor şi băuturilor de ciocolată caldă, toate parte din cultura şi vieţile de zi cu zi ale oamenilor de aici. Festivalurile, vizitele la fabrică şi cursurile de gătit sunt la ordinea zilei, iar gama de produse de ciocolată, care pot fi asortate chiar şi cu mirodenii, este uimitoare.

Încercaţi Mayordomo pentru a experimenta cel mai interesant amestec din oraş. În Oaxaca, ciocolata nu este doar un deliciu. Este o cultură şi o tradiţie bine păstrată, care încântă nu numai ochiul şi papilele gustative, dar şi sufletul.

#5. Koln, Germania

 

Ciocoturism
Ciocoturism

Iată un motiv bun şi irezistibil pentru care merită să plănuiţi o excursie la Koln, unul dintre cele mai vechi oraşe ale Germaniei: ciocolata. Unii oameni vin aici să vadă faimoasa catedrală, alţii – atraşi de farmecul medieval al oraşului vechi. Totuşi, un grup însemnat vin aici pentru puţină istorie la muzeul ciocolatei, pentru puţină informaţie despre cum se face şi pentru a experimenta gustul excelent.

3.000 de ani de experienţă în pregătirea ciocolatei, 4.000 de metri pătraţi de spaţiu expoziţional şi 2.000 de exponate fac ca o zi aici să fie una memorabilă pentru dependenţii de ciocolată.

#6. Zurich, Elveţia

 

Ciocoturism
Ciocoturism

Întreaga Elveţie este ca şi un vis împlinit pentru iubitorii de ciocolată, lăudându-se cu mărci faimoase în toată lumea, precum Toblerone, Lindt, Nestle si Sprungl, dar și cu cel mai mare consum de ciocolată per cap de locuitor. Cu toate acestea, Zurich este inima acestui paradis al ciocolatei. Buticurile cu ciocolată pot fi găsite la orice colţ şi vizitele la fabrică sunt diponibile oricând.

#7. Hershey, SUA 

 

PC: pinoria.com
PC: pinoria.com

Supranumit „cel mai dulce loc de pe pământ” sau Chocolatetown (Oraşul ciocolatei), Hershey este sinonim cu ciocolata. Începeţi vizita la Hershey’s Chocolate World pentru a învăţa despre cum se ajunge de la boabele de cacao la batonul de ciocolată Hershey şi inhalaţi aroma de ciocolată care umple aerul. Chocolate Tasting Adventure este inclusă în pachet, bineînţeles. Vă puteţi trimite soţul cu copiii în Hershey Park, unde se pot bucura de distracţiile pe care Milton S Hershey, omul care a inventat faimoasa marcă, le-a construit pentru ca muncitorii să se poată distra şi relaxa.

#9. Bruxelles, Belgia

 

Ciocoturism
Ciocoturism

Atunci când o ţară cu o populaţie de 10 milioane de oameni are circa 2.000 de magazine de ciocolată, 16 muzee dedicate şi 12 fabrici, atunci se poate spune că ciocolata este o pasiune naţională. Inima industriei este Bruxelles, capitala mondială de necontestat a ciocolatei, unde Mary Chocolatier, Neuhaus, Leonidas şi Godiva sunt recunoscute ca embleme are oraşului la fel de mult ca şi instituţiile Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente