Un psiholog de la Harvard explică de ce o plimbare este perfectă pentru prima întâlnire

walking-tour-e1389264081491
Foto: PC: insider-travel.com

Amy Cuddy, un psiholog de la Harvard, își sfătuiește cititorii să dea întâietate plimbărilor în locul tradiționalei cafele, atunci când este vorba despre prima întâlnire.

Povestind despre prima întâlnire cu actualul ei soț, autoarea descrie lungile plimbări pe care le-au făcut în Paris. Atunci ei au petrecut două zile pe străzile capitalei franceze și în loc să fie nesiguri față în față la o măsuță de cafea, ei s-au simțit confortabil fără ca să fie limitați de spațiul închis al cafenelei, scrie Business Insider.

În cartea sa Presence: Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges ea descrie limbajul non verbal caracteristic sportivilor, care, finisând o cursă, ridică mâinile în sus, au spatele drept, capul ridicat etc. Conform cercetărilor ei, aceste gesturi ne pot face să ne simțim mai mândri și mai liberi.

Argumentul principal al cărții este că libertatea din timpul plimbării nu este o simplă consecință, dar mai și creează premise psihologice pentru o discuție mai personală.

În timpul plimbărilor, interlocutorii au posibilitatea de a se mișca mai mult, ceea ce conferă mai multă încredere în sine, iar în cazul autoarei, i-a antrenat mai mult în discuție, permițându-le să comunice pe teme mai profunde și să facă glume care ar fi rămas nespuse la o măsuță de cafea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente