Psihologia este știința care studiază comportamentul omului, dar și inteligența, memoria, percepția și sentimentele umane. Iată 10 reguli psihologice pe care, dacă le vei însuși, vei percepe mai bine lumea înconjurătoare.

#1. Atunci, când un grup de oameni râde, fiecare persoană va privi instinctiv spre cel care îi este cel mai apropiat emoțional (sau de care dorește să se apropie).

 

Un grup de oameni care râd. PC: ilritrovodeibannati.forumcommunity.net

Un grup de oameni care râd. PC: ilritrovodeibannati.forumcommunity.net

#2. Atrage atenția la poziția tălpilor persoanei care dialoghează cu tine. Dacă acestea sunt îndreptate în partea opusă ție, atunci persoana respectivă dorește să încheie conversația cât de curând posibil.

 

PC: sunnysideup-blog.blogspot.com

PC: sunnysideup-blog.blogspot.com

#3. Când pregătești prima întâlnire, stabilește-o într-un loc în care veți petrece timpul activ și captivant. Perechea ta va crea asociații între tine și emoțiile deosebite pe care le-a trăit.

 

PC: tumblr.com

PC: tumblr.com

#4. Încearcă să observi culoarea ochilor persoanei pe care o întâlnești și îi vorbești pentru prima dată. Oamenii te vor aprecia pentru contactul vizual profund pe care l-ai stabilit.

 

PC: Flickr/Rudolf Vlček

PC: Flickr/Rudolf Vlček

#5. Dacă lucrezi la un serviciu unde trebuie să intri în contact cu clienții, plasează o oglindă în spatele tău. Astfel, clienții vor fi mai drăguți cu tine, întrucât nimeni nu-și dorește să se vadă, fiind grosolan.

 

PC: barbarakhozam.wordpress.com

PC: barbarakhozam.wordpress.com

#6. Majoritatea oamenilor nu fac diferență dintre măreție și încredere. Dacă creezi impresia că știi bine ceea ce faci, oamenii vor avea tendința să stea în apropierea ta.

 

PC: tumblr.com

PC: tumblr.com

#7. Dacă ești la o întâlnire de grup și presupui că o anumită persoană vrea să te pună la încercare, așează-te în fața ei. În așa mod, ea va ieși din zona sa de confort în care se simte protejată și își va diminua atacul.

 

PC: imgkid.com

PC: imgkid.com

#8. Multe efecte ale stresului sunt asemănătoare cu cele ale bucuriei (spre exemplu: respirație îngreunată, bătăi grăbite ale inimii, etc.). Dacă vei privi situația care te macină ca pe o provocare, stresul tău va deveni bucurie.

 

PC: zdorovie.com

PC: zdorovie.com

#9. Door-In-The-Face (din eng.: ușa în față): Oamenii sunt mai dispuși să accepte o favoare mică, dacă, inițial, au refuzat una sau două propuneri mai majore.

 

PC: listverse.com

PC: listverse.com

#10. Dacă îți manifești vădit fericirea și încântarea atunci, când întâlnești o persoană, fii sigur că data viitoare când vă veți vedea, persoana respectivă te va întâmpina cu și mai multă bucurie.

 

PC: youtube.com

PC: youtube.com