(video) Acestea sunt cele mai așteptate filme ale anului 2016

movie-theater
Foto: Photo Credit: newyorksightseeingtours.wordpress.com

Anul 2016 se anunță unul extrem de promițător pentru cinefili, care vor avea parte nu numai de reveniri de senzație pe marile ecrane, ci și de nume noi. Numeroase francize vin cu filme noi, cu urmări ale unor filme de zeci de ani sau cu noi adaptări ale unor autori faimoși. Batman se va lupta cu Superman, Captain America cu Iron Man, iar X-Men, Kung Fu Panda, Ice Age, Alice in Wonderland, Star Trek revin cu noi filme, în timp ce Ghostbusters este reluat, iar fanii Star Wars vor avea parte de o mare surpriză la sfârșitul anului.

Nici fanii animațiilor nu vor fi dezamăgiți, urmând a avea parte de numeroase titluri interesante sau de povești continuate după mulți ani. De asemenea, luna ianuarie vine cu două dintre filmele favorite la premiile Oscar, „The Revenant”, cu Leonardo DiCaprio și Tom Hardy, și „The Hateful Eight”, în regia lui Quentin Tarantino. Iată care sunt 12 dintre cele mai așteptate filme ale anului 2016:

Deadpool

Anul începe promițător cu unul dintre cei mai puțin cunoscuți supereroi, Deadpool, interpretat de Ryan Reynolds. Unul dintre cei mai amuzanți eroi Marvel, Deadpool, „apare” după ce un fost membru al Forțelor Speciale este supus unui experiment în urma căruia capătă abilitatea de a se regenera rapid, iar corpul său devine mult mai rezistent, însă chipul său este desfigurat.

Kung Fu Panda 3

Lansat în Statele Unite pe 29 ianuarie, ajunge în România aproape două luni mai târziu. A treia animație cu faimosul urs panda practicant de kung fu îl aduce pe acesta față în față cu un nou inamic puternic, dar și cu membrii familiei sale de panda. Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, James Hong și David Cross își împrumută din nou vocile acelorași personaje animate, iar noutățile sunt Bryan Cranston, Kate Hudson și J.K. Simmons.

Celelalte două filme, lansate în 2008 și 2011, au avut încasări mondiale totale de 1,3 miliarde de dolari.

 Batman v Superman: Dawn of Justice

Unul dintre cele mai așteptate filme cu supereroi îi pune față în față pe eroii din Gotham și Metropolis, cărora li se alătură și Wonder Woman (Gal Gardot). Ben Affleck va fi Bruce Wayne, preluând rolul de la Christiane Bale și al său Dark Knight, în timp ce Henry Cavill reia rolul lui Clark Kent.

Din distribuție mai fac parte Amy Adams, în rolul iubitei lui Superman, Lois Lane, precum și Jesse Eisenberg și Michael Shannon, care îi vor interpreta pe inamicii lui Superman, Lex Luthor și generalul Zod. Jason Momoa, Jeffrey Dean Morgan, Diane Lane, Holly Hunter, Laurence Fishburne și Jeremy Irons în rolul lui Alfred întregesc această distribuție extraordinară, în timp ce regizor este Zack Snyder, cel care a stat în spatele filmelor „300”, „Man of Steel: Eroul” și „Watchmen”.

Captain America: Civil War

Succesul uriaș de care s-au bucurat Captain America și Iron Man în seriile lor precum și apariția în filmele „The Avengers” îi aduce pe cei doi față în față, o ruptură între foștii aliați făcând ca aceștia să se lupte unul împotriva celuilalt.

Chris Evans și Robert Downey Jr. își vor relua rolurile, asemenea lui Elizabeth Olsen, Scarlet Johansson și Jeremy Renner, din ultimul Avengers – The Age of Ultron -, iar din distribuție mai fac parte Martin Freeman, Marisa Tomei, Paul Bettany, Don Cheadle, Daniel Bruhl, William Hurt, dar și Paul Rudd în rolul lui Ant-Man și romanul Sebastian Stan în cel al Winter Soldier. În plus, filmul vine cu o surpriză, cu un nou și tânăr actor în rolul lui Peter Parker/Spider Man.

X-Men: Apocalypse

Tinerii mutanți revin pe marile ecrane cu o provocare neașteptată: primul mutant din istoria lumii, Apocalypse, interpretat de Oscar Isaac. Actorii din recentele filme X-Men își reiau rolurile, inclusiv Michael Fassbender, Jennifer Lawrence și James McAvoy. Regizor este Bryan Singer, aflat la al patrulea film al seriei, cel care a devenit faimos în urmă cu două decenii, la doar 30 de ani, regizând „Suspecți de serviciu”.

Alice Through the Looking Glass

Alice revine în Țara Minunilor și călătorește înapoi în trecut pentru a-l salva pe Palarierul Nebun. La șase ani după succesul uriaș din primul film cu Alice, care a avut încasări de peste un miliard de dolari, Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Michael Sheen și Alan Rickman revin în aceleași roluri, iar Timpul va fi interpretat de Sacha Baron Cohen.

Finding Dory

După ce, în urmă cu 13 ani, Dory și Marlin au plecat în căutarea fiului celui din urmă, Nemo, acum peștișorii trebuie să o găsească pe uituca Dory, care își întâlnește familia. Acțiunea are loc la un an după cea din filmul precedent și se mută de-a lungul coastei Californiei, după ce anterior peștii au călătorit până la Sydney.

Albert Brooks își împrumută din nou vocea lui Marlin, iar Ellen DeGeneres lui Dory și Willem Defoe lui Gill, în timp ce din distribuție mai fac parte Idris Elba, Diane Keaton, Ed O’Neill și Eugene Levy. Andrew Stanton este din nou regizor și scenarist, ca la primul film care a fost un succes uriaș la acea vreme, atât de box-office, cu 937 de milioane de dolari, cât și în rândul criticilor, reușind să obțină și un premiu Oscar.

Independence Day: Resurgence

Lansat la 20 de ani de la primul film și cu acțiunea respectând aceeași perioadă, noul film cu invazia extratereștrilor nu îl mai are în distribuție pe Will Smith, însă vine cu Liam Hemsworth, iar Bill Pullman, Jeff Goldblum și Judd Hirsch își reiau rolurile din primul film, la fel și Vivica A. Fox. Charlotte Gainsbourg și William Fichtner sunt alți doi actori care se alătură distribuției, iar regizor este același Roland Emmerich. Așa cum este de așteptat, extratereștrii se întorc pentru a încerca să captureze Pământul, dar de data asta vor fi mai puternici.

Ice Age: Collision Course

Al cincilea film din seria „Ice Age” îl are în centrul atenției din nou pe Scrat, care reușește cumva să ajungă într-o navă extraterestră și să „modeleze” sistemul nostru solar, lansând totodată un adevărat pericol către Pământ. Vocile personajelor vor fi aceleași ca în filmele trecute, iar printre cei care contribuie se numără Simon Pegg și Jennifer Lopez.

Celelalte patru filme, lansate între 2002 și 2012, au avut încasări totale de 2,8 miliarde de dolari, primul reușind să obțină chiar și o nominalizare la Oscar.

Suicide Squad

Ben Affleck va fi Batman și în acest film, în timp ce Jared Leto este Joker. Will Smith, Margot Robbie, Viola Davis, Jai Courtney, Cara Delevingne și Scott Eastwood sunt alte nume sonore din distribuție. Acțiunea se concentrează pe supereroi negativi care sunt recrutați de o agenție guvernamentală secretă pentru a executa misiuni periculoase, în schimbul clementei. Regizor este David Ayer, care a stat în spatele camerei și la „Fury”, cu Brad Pitt și Shia LaBeouf.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Cea mai nouă ecranizare a faimoasei autoare J.K. Rowling, care l-a adus lumii pe Harry Potter, se petrece cu 70 de ani înainte ca micul vrăjitor să ajungă la Hogwarts. Eddie Redmayne, care a câștigat Oscarul pentru rolul lui Stephen Hawking din „The Theory of Everything”, este Newt Scamander, chiar autorul cărții din care studiază Harry, care este pasionat de călătorii, iar acest lucru va scoate la iveală creaturi nu numai fantastice, ci și periculoase.

Regizor este David Yates, cel care a stat în spatele camerei la ultimele patru filme din seria Harry Potter, iar din distribuție mai fac parte Colin Farrell, Jon Voight, Ron Perlman și tânărul Ezra Miller.

Rogue One: A Star Wars Story

La un an de la „Star Wars: The Force Awakens”, vom avea parte de un film care urmărește o acțiune paralelă în același univers Star Wars și plasată cu puțin timp înainte de evenimentele din primul film, cel din 1977. Povestea se concentrează pe un grup de spioni rebeli care vor să fure planurile pentru nava Death Star.

Filmul este produs tot de Lucasfilm și distribuit de Walt Disney Studios, iar regizor este Gareth Edwards, care a stat și în spatele celui mai nou Godzilla, din 2014. Forest Whitaker, Mads Mikkelsen și Felicity Jones sunt câțiva dintre actorii noului film.

Alte filme așteptate de cinefili în 2016

Fanii filmelor cu supereroi se vor putea bucura în 2016 de reluarea aventurilor țestoaselor ninja, în „Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows”, dar și de „Doctor Strange”, cu Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen și Chiwetel Ejiofor, și „Gambit”, cu Lea Seydoux, Channing Tatum, iar „Warcraft” vine pentru pasionații jocului cu același nume.

Alte filme cu mari așteptări sunt „Star Trek Beyond”, cu aceiași actori, precum și „Ghostbusters”, o surpriză în care vor apărea atât eroii din filmul original din 1984, cât și noi figuri. În plus, fanii seriei „Divergent” se vor bucura în acest an de al treilea film, „Allegiant”. „London Has Fallen” și „The Nice Guys” se numără printre filmele de acțiune promițătoare ale noului an.

Pentru cei care preferă poveștile pentru copii sau animațiile, anul 2016 vine cu ecranizarea Cărții Junglei a lui Rudyard Kipling și a Micului Prinț, de Antoine de Saint-Exupery, precum și cu „Pete’s Dragon”. Printre animațiile acestui an se numără „Angry Birds”, „Zootopia”, „The Secret Life of Pets”, „Storks” și „Moana”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente