(video) Topul celor mai bune zece videoclipuri ale anului 2015

Missy-Elliott-732
Foto: Missy Elliott în videoclipul aflat pe primul loc în clasament PC: beingblogged.se

Revista Rolling Stone a întocmit topul celor mai bune 10 videoclipuri ale anului 2015, iar producțiile alese de editori fac referire la cele mai importante chestiuni ale societății și la problemele cotidiene ale oamenilor, relatează Mediafax.

Pe locul al zecelea în top se află Stromae, cu videoclipul piesei „Quand C’est?”, inclusă pe albumul „Racine Carrée”. Deși s-a lansat în 2013, doi ani mai târziu, artistul belgian a ajuns să fie difuzat în Statele Unite ale Americii. Șapte piese de pe album au beneficiat de videoclipuri, iar „Quand C’est?”, regizat de Xavier Reyé, nu este cel mai recent, dar este cel care arată cel mai bine talentul de a comunica dramatismul artistului, notează publicația americană.

Trupa K-pop Red Velvet ocupă locul al nouălea în top, cu „Dumb Dumb”, piesă ce face parte de pe albumul de debut al grupului coreean, „The Red”, apărut în septembrie 2015. Videoclipul, regizat de Beomjin J, iese în evidență prin „estetica distinctă”, după cum notează Rolling Stone.

Videoclipul piesei „Empty Threat”, regizat de Austin Peters pentru grupul scoțian Chvrches se află pe locul al optulea în clasament. El prezintă călătoria unui grup de adolescenți adepți ai stilului gotic spre un parc de distracții din Florida. Regizorul se axează pe sentimentul de apropiere, de înrudire, făcând referire mai puțin la ce însemnă a fi în afara normelor și mai mult la găsirea unui sprijin.

Locul al șaptelea în topul întocmit de revista americană Rolling Stone este ocupat de videoclipul piesei „Sorry”, interpretată de Justin Bieber. Regizat de Parris Goebel și filmat într-un decor simplu, alb, acesta este „oficial” un videoclip dance.

Kendrick Lamar și „Alright” se află pe locul al șaselea. Deși specializat în videoclipuri glossy, cum ar fi „Anaconda”, pentru Nicki Minaj, și „No New Friends”, pentru DJ Khaled, regizorul Colin Tilley schimbă registrul, înfățișându-l pe Lamar, într-o poveste ilustrată alb-negru, ce durează aproximativ șapte minute, drept un supererou.

Will Butler, membrul trupei Arcade Fire, și videoclipul single-ului „Anna” ocupă locul al cincilea. Protagonistă este actrița Emma Stone, care dansează după o coregrafie realizată de Ryan Heffington. De asemenea, videoclipul este, în opinia publicației, amuzant și lipsit de inhibiții.

Locul al patrulea în top este ocupat de videoclipul animat realizat de Nicos Livesey pentru piesa „Glore” a grupului garage punk Radkey. Videoclipul impresionează prin tehnica folosită. Înființată în 2010, trupa formată din frații Radke a debutat anul acesta cu albumul „Dark Black Makeup”.

În top trei cele mai bune videoclipuri ale anului 2015 se află, pe locul al treilea, „Hotline Bling”, regizat de Director X pentru rapperul Drake, care combină un decor structurat perfect cu mișcările de dans ale artistului.

Pe locul al doilea în clasamentul Rolling Stone se află videoclipul piesei „Norf Norf”, de Vince Staples, pe care acesta l-a realizat împreună cu Spike Jordan. Filmat alb-negru, videoclipul dorește să arate cât de normale au devenit agresivitatea, intimidarea și hărțuirea pentru oamenii care sunt nevoiți să le îndure zilnic.

Videoclipul piesei „WTF (Where They From)” a interpretei rap Missy Elliott ocupă primul loc în clasament. Acesta dovedește că Elliott este în continuare o îndrăzneață inovatoare, așa cum a demonstrat în urmă cu aproximativ 20 de ani, odată cu videoclipul de debut, „The Rain”. Videoclipul este regizat de David Meyers și o duce pe artistă în afara spațiilor suprarealiste cu care și-a obișnuit publicul. Deși dansează și cântă pe străzi, ea pare un vizitator din viitor, datorită costumului realizat din fragmente de sticlă spartă. Totuși, arată creativitate, mai notează publicația.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente