Plahotniuc este gata să compară în fața oricărei instanțe naționale sau internaționale în dosarul miliardului furat

plahotniuc1
Foto: Vlad Plahotniuc, PC: infomoldova.net

Vlad Plahotniuc, până joi prim-vicepreședinte al Partidului Democrat, este gata să compară în fața oricărei instanțe naționale sau internaționale și să fie interogat în privința dosarului legat de miliardul de dolari furat din sistemul bancar, a declarat vineri seara la RTR Moldova liderul PDM, Marian Lupu.

„Omul este absolut deschis să iasă nu doar în fața justiției moldovenești, dar și a oricărui justițiar din străinătate. Este gata să compară în fața instanței, să fie interogat”, potrivit liderului PDM, informează Timpul.md.

El a declarat că Plahotniuc și-a suspendat calitatea de prim-vicepreședinte și de membru al PDM până când va fi finalizată ancheta pe acest caz, ca să nu existe suspiciuni că ar putea-o influența cumva.

Platforma DA încearcă să inducă în mintea oamenilor că Plahotniuc este vinovat de furt, încercând să evite numele lui Filat, a menționat Lupu, astfel că decizia lui Vlad Plahotniuc este una „absolut corectă”.

În ceea ce privește posibila politizare a cazului, Marian Lupu a declarat că pentru a exclude orice suspiciuni și critici, guvernul ar trebui să întreprindă acțiunile necesare pentru a asigura aducerea unei misiuni serioase europene în domeniul justiției, care să activeze pe lângă toate instituțiile din sistem – procuratură, CNA, poliție, instanțe de judecată. Lupu a amintit că există o înțelegere în acest sens în cadrul AIE III.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente