Ion Sturza către Vlad Plahotniuc şi Vlad Filat: Vă rog, retrageţi-vă

1002694_695543010518293_8271075669089070231_n
Foto: PC: Facebook/Sturza Ion

Fostul premier moldovean, Ion Sturza, a adresat în direct un mesaj către Vlad Plahotniuc, vicepreşedintele PDM, şi Vlad Filat, preşedintele PLDM, în care i-a îndemnat să se retragă din politică şi să plece din ţară. Mesajul a fost adresat în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Referindu-se la Plahotniuc, Ion Sturza a spus că acesta şi-a construit pe parcursul anilor o matrice şi conduce ţara din umbră. „Dragă Vlad, ştiu că te flatează acest titlu de conducător neformal al Republicii Moldova. Ai muncit mult, însă această matrice nu funcţionează. Priviţi conducerea ţării ca pe un business personal. Aţi privatizat ştampila şi semnătura ţării şi le folosiţi în interese personale. Vă rog să vă retrageţi şi să întoarceţi oamenilor ţara. Mai bine chiar plecaţi din ţară. Aruncaţi telefonul în lacul Geneva şi plecaţi!”, a fost îndemnul fostului premier pentru Vlad Plahotniuc.

Un mesaj similar Ion Sturza l-a adresat şi liderului PLDM. „Acelaşi mesaj îl am şi pentru Vlad Filat, un politician în care am avut încredere şi l-am susţinut material în anul 2009. Poate că nu a furat atât de mult. Dar ne-a furat speranţa. E timpul să se retragă din politică şi să plece din ţară”, a declarat Sturza.

Întrebat dacă nu e mai bine ca cei doi să fie diferiţi justiţiei, Ion Sturza a declarat că în matricele create de ei sunt implicate prea multe persoane. „În tot rahatul acesta creat de ei au fost implicaţi atâţia oameni, încât nu ne-ar ajunge locuri în puşcării. Mai bine să-i lăsăm să plece. Să vină un om onest şi capabil, susţinut de popor, care împreună cu 15-20 de patrioţi va putea să facă ordine în ţară în câteva săptămâni”, a declarat Sturza.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente