Sturza: Moldovenii i-au înlocuit pe Plahotniuc și Filat cu farsorol Usatîi și „micul” burghez Dodon

sturza 5
Foto: PC: Timpul.md

„Pare-se că moldovenii i-au substituit definitiv în preferințe pe cei care au devenit, între timp, cei mai neiubiți dintre pământeni, Vlad Plahotniuc și Vlad Filat, îndreptându-se accelerat către alte „speranțe”: „politicianul” nesăbuit, cu apucături de gangster mărunt, farsor și trișor Renato Usatîi, și „micul” burghez Igor Dodon, gata s-o „tranzacționeze” și pe Zinaida Petrovna pentru ciolănașul puterii. Ambii puși la îngrășat de mărinimosul popor rus. Alternativă, plină de „înțelepciune” și „perspicacitate””. Astfel comentează fostul premier și omul de afaceri Ion Sturza sondajul de opinie al Centrului de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA, potrivit căruia personalitățile politice cu cea mai mare încredere printre moldoveni sunt Renato Usatîi și Igor Dodon.

„Orice sondaj sociologic, realizat măcar și de CIA, va stârni dezbateri și suspiciuni. Nu este o excepție nici cel făcut public zilele acestea la Chișinău. Am încercat și eu să mă documentez din mai multe surse și da, sunt semne de întrebare, poate, este și manipulare. Un singur lucru însă e cert – tendințele”, a declarat Sturza printr-un mesaj postat de Facebook.

„Am fost rugat, în repetate rânduri, la București și alte capitale să nu-mi fac griji. Îngerul păzitor al tuturor moldovenilor are grijă totuși să nu deraiem de la cursul european! După principiul: сукин сын, но наш сукин сын. O fi și așa, dar știți cum e cu businessul politic: suntem acolo unde-i interesul… Așa că aș arunca oglinda pe fereastră, numai că nu ar fi de niciun folos. În ea suntem noi, moldovenii, dornici de puțin: mămăligă, vin și un cântec vesel! O fi Europa cu pâine albă și unt, dar până la ea e mult de muncă și doar pentru oligarhii voștri… N-ai ce le reproșa, atâta timp cât Europa se asociază cu cei care au umilit o țară întreagă prin jaf și corupție totală. Peste aceasta se suprapune acum și diversiunea lui Drăguțanu cu FMI, mirajul lui Streleț cu creditul românesc, componente ale aceluiași scenariu, „grija de popor”, care vrea, bată-l norocul, în Uniunea Vamală cu Kârgâzstanul”, a mai comentat fostul premier moldovean Sturza.

Acesta se mai întreabă unde sunt cei care ar putea schimba optica moldovenilor și că este gata să sprijine tinerele talente din politică. „Unde sunt tinerele speranțe? Iurie Leancă? Maia Sandu? Dorin Chirtoacă? Deocamdată vedem doar inițiative leșinate, replici bosumflate, pauze teatrale, reacții de cancan… Hai totuși la treabă că noi, mai seniori, suntem gata să vă sprijinim! Poate sunteți voi buni de alternativă”.

Sturza l-a sfătuit pe Iurie Leancă să se „decupeze de sponsorul (idol) spiritual și financiar. Nu sonoriza fumigene din laboratoare obscure. Altfel, nu ai viitor politic”, a conchis sursa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente