Mitingul PSRM-PPPN se amână! Usatîi: Decizia a fost luată pentru a evita eventuale provocări

12063430_1249009615125041_4393402521329440065_n
Foto: PC: Facebook/Dodon Igor

Mitingul din 4 octombrie, planificat de susţinătorii lui Renato Usatîi şi Igor Dodon, se amână. Declaraţia a fost făcută de către Renato Usatîi, preşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, transmite IPN.

Într-un mesaj postat de Usatîi pe Facebook se menţionează că decizia a fost luată pentru a evita eventuale provocări. „Platforma DA adună oamenii duminică la protest în centrul Chişinăului. Ei şi-au anunţat protestul mult mai înainte. Pentru a evita ciocnirile, provocările şi o scăpare spontană a situaţiei de sub control, amânăm mitingul de duminică pentru o altă zi”, a anunţat Renato Usatîi.

Acesta a precizat că autorităţile aşteaptă momentul potrivit şi un motiv pentru a introduce stare de urgenţă şi nu are de gând să le ofere această ocazie. „Vom scăpa de ei pe cale paşnică şi legală”, a adăugat Renato Usatîi.

Inspectoratul General al Poliției însă a dezmințit, prin intermediul unui comunicat de presă, zvonurile lansate de Usatîi, precum că poliția ar fi primit indicații să utilizeze arma de foc și alte mijloace împotriva manifestanților la proteste.

„Reiterăm, poliția a acționat și acționează strict in conformitate cu legislația in vigoare. Pentru a contracara acțiunile de discreditare a forțelor de ordine prin lansarea informațiilor neîntemeiate, poliția a sesizat Procuratura și Serviciul de Informații și Securitate pentru calificarea acțiunilor menționate în cadrul legal, cu luarea măsurilor de rigoare conform legislației în vigoare. În acest context, Poliția face apel către cetățeni să nu se lase manipulați și implicați în acțiuni ilegale de destabilizare a ordinii de drept”, se menționează în comunicat.

Duminică, 4 octombrie, urmau să aibă loc două acţiuni de protest de amploare. Prima a fost planificată de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, iar a doua de Partidul Socialiştilor şi Partidul Politic „Partidul Nostru”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente