(foto, video) PSRM și Partidul Nostru: Până duminică vom avea 200 de corturi în scuarul din fața Parlamentului

DSC_7709
Foto: PC: Dinu Bubulici/fotograf #diez

Președintele PSRM, Igor Dodon, și consilierul municipal al Partidului Nostru, Ilian Cașu, au susținut astăzi dimineața o conferință de presă în Orășelul Victoriei, în care au venit cu detalii referitor la acțiunile care au avut loc în ultimele ore și ceea ce va urma în continuare în scuarul din fața clădirii Parlamentului.

Reamintim că joi seara, 24 septembrie, membrii PSRM și Partidului Nostru și-a făcut propriul „orășel al corturilor” în fața Legislativului, în ciuda faptului că afară era furtună. „Vreau să menționez că timpurile dificile necesită și decizii nestandarde. Cunoașteți faptul că Partidul Socialiștilor din Moldova și Partidul Nostru au declarat câteva zile în urmă ca vor organiza câteva proteste în masă aici, în fața Parlamentului Republici Moldova. Vreau să menționez că Guvernarea, atât verde cât și albastră, cu regret, utilizându-i și pe cei din Platforma DA, au încercat să ne blocheze posibilitatea de a veni și de a protesta, pașnici, în fața Legislativului, loc care, de fapt, din start a fost anunțat ca loc de protest pentru PSRM și Partidul Nostru”, a declarat Dodon.

„Ieri seara, partidul Socialiștilor și Partidul Nostru au instalat aici, în scuarul Parlamentului, primele câteva zeci de corturi. Le-am instalat legal, nu este interdicție conform legii, le-am instalat în baza preîntâmpinării anunțului declarației prealabile depuse de PSRM la Primărie”, a menționat liderul PSRM.

Dodon a explicat că aceasta este o acțiune de pregătire a protestului masiv care va avea loc la data de 27 septembrie, la ora 14.00, în scuarul Parlamentului. „Am venit aici fără drapele de partid, fără lozinci geopolitice, nu venim cu mesaje pentru Europa, Rusia sau pentru Unire. Am venit aici cu mesaje clare: jos oligarhii de la guvernare! Avem doar drapelul tricolor și drapelele istorice ale lui Ștefan cel Mare. Am un mesaj către cei care vor veni în orășel: nu veniți cu drapelele altor state sau uniuni. Aici este orășelul Victorie, victoriei poporului moldovenesc”, a explicat Dodon.

„Prin această acțiune, răspundem simpatizanților, membrilor și celor care doresc să protesteze. Nu venim neapărat ca membri de partid. Situația din țară a ajuns la limită, precum în expresia folclorică – a ajuns cuțitul la os din cauza „bezpredelului” și a fărădelegilor comise de actuala gevernare. S-a observat ieri foarte clar intenția motivată a autorităților să ne obstrucționeze, să ne pună piedici, prezentând demersuri absurde în instanța de judecată”, a adăugat consilierul municipal al Partidului Nostru, Ilian Cașu.

 

PC: Facebook/Renato Usatii
PC: Facebook/Renato Usatii
PC: Facebook/Igor Dodon
PC: Facebook/Igor Dodon
PC: Facebook/Igor Dodon
PC: Facebook/Igor Dodon
PC: Facebook/Igor Dodon
PC: Facebook/Igor Dodon
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente