(foto) Nici ploaia nu-i sperie! PSRM și Partidul Nostru și-au făcut propriul „orășel al corturilor” în fața Parlamentului

DSC_7714
Foto: PC: Dinu Bubulici/fotograf #diez

Acțiunea de protest a celor din PSRM și Partidul Nostru, care a fost planificată pentru ziua de duminică, 27 septembrie, se pare că a început mai devreme. Mai multe corturi ale socialiștilor au fost deja instalate în fața Parlamentului Republicii Moldova, în ciuda faptului că afară e furtună.

„Cerul ne salută cu tunete și fulgere, guvernarea are atac de cord, Platforma DA își șterge mucii, Primăria îi ține băsmăluța. Мы приехали, ребята! Corturile noastre stau deja în fața Parlamentului. Ploaia a șters praful de pe asfalt, a spălat corturile și ne-a dat un semn de bun augur. Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru sunt gata pentru proteste. Acesta e abia începutul. După 27 septembrie vom fi mult mai mulți”, a postat în astă seară Dodon pe pagina sa oficială.

Reamintim că astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Igor Dodon, preşedintele PSRM, a anunțat că, în ciuda faptului că platforma civică „Demnitate şi Adevăr” şi autorităţile locale încearcă să împiedice organizarea protestului preconizat pentru duminica aceasta, planurile Partidului Socialiştilor şi ale „Partidului Nostru” nu s-au modificat, iar acţiunea va avea loc în orice caz.

Potrivit lui Dodon, pe 27 septembrie, începând cu ora 12.00, participanţii la acţiunea de protest vor forma trei coloane care vor porni concomitent de la Academia de Ştiinţe, de la Memorialul „Eternitate” şi de la clădirea Circului Republican. Coloanele vor porni simultan spre centrul Chişinăului şi se vor întâlni în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care a fost, oficial, rezervată pentru această zi de către socialişti.

Acţiunea de protest va finaliza prin instalarea corturilor în preajma principalelor instituţii publice ale ţării. „Ieri, socialiştii au depus la Primărie o cerere privind organizarea acţiunilor de protest în regim non-stop şi instalarea orăşelelor de corturi în faţa sediului Primăriei, la toate intrările în clădirea Guvernului RM, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa Parlamentului RM, sediul preşedinţiei, Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, CNA şi SIS”, a indicat Dodon.

Preşedintele Partidului Socialiştilor i-a îndemnat pe liderii Platformei civice „Demnitate şi Adevăr” să lase la o parte ambiţiile personale, să renunţe la „psihoză” şi să-şi orienteze eforturile spre realizarea scopului comun – demiterea oligarhilor de la conducerea ţării.

DSC_7688

DSC_7690

DSC_7691

DSC_7692

DSC_7694

DSC_7695

DSC_7697

DSC_7698

DSC_7702

DSC_7703

DSC_7704

DSC_7709

DSC_7711

DSC_7712

DSC_7714

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente