Leancă către Sturza: Am fi onorați să fiți „idolul” nostru financiar și spiritual. Funcția e vacantă

collage
Foto: PC: Colaj #diez

Schimb de replici între doi foști premieri ai Moldovei. După ce astăzi omul de afaceri Ion Sturza l-a sfătuit pe Iurie Leancă să se „decupeze de sponsorul (idol) spiritual și financiar și să nu sonorizeze fumigene din laboratoare obscure. Altfel, acesta nu are un viitor politic”, Leancă i-a răspuns și l-a invitat să se alăture și el fracțiunii PPEM ca să facă împreună schimbările pe care le așteaptă toată societatea.

„Doar prin vorbe nu vom reuși să creăm o alternativă reală la actuala guvernare și să găsim soluții pentru dezvoltarea țării. E nevoie mai mult ca oricând să lăsăm la o parte confortul și să ne implicăm. Fără nicio urmă de ironie, am fi onorați să fiți dvs. „idolul” nostru financiar și spiritual (apropo, e vacantă funcția), din interior veți avea ocazia să cunoașteți mai bine situația partidului nostru și să ne sprijiniți. Este o invitație cât se poate de serioasă și m-aș bucura să-i dați curs. Sunt sigur că împreună, atrăgând și alte „tinere speranțe” cum ați scris, vom reuși să facem lucruri concrete pentru oameni, să trecem de la etapa comentariilor pe Facebook la acțiuni concrete”, a comentat Leancă.

Fostul premier Sturza a anunțat că va lua în serios apelul lui Leancă. „Mai puțin îmi doresc să fiu „idolul” cuiva, financiar, în mod special… Dar la o adică, pot să achit cotizații, aceasta fără ironie. De un lucru îmi pare rău. Am făcut pe FB o postare de „un metru”, dar oamenii au văzut „un milimetru”, dialogul nostru virtual, puțin esențial, de altfel. Am considerat că e important să vă motivez să fiți pregătit de lupte politice grele. Întrebarea principală este ce facem cu Moldova? O cedăm?”, se întreabă Sturza.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente