Organizaţiile non-guvernamentale pentru protecţia animalelor au transmis o scrisoare deschisă Consilierilor municipali, în care îşi exprimă regretul şi nemulţumirea de faptul că în Acordul politic pentru constituirea şi funcţionarea Alianţei pro-europene pentru mun. Chişinău nu este atinsă sub nicio formă problema animalelor.

„Deşi Alianţa nou formată se consideră una europeană, valorile europene precum toleranţa sau comportamentul uman lipsesc cu desăvârşire din acest Acord”, găsim pe pagina oficială adopta.md.

Din cele expuse mai sus, organizaţiile solicită Consilierilor municipali o atitudine cu adevărat europeană prin introducerea alineatului care se referă la protecţia animalelor, care va include următoarele:

#1. Adoptarea noului Regulament privind întreţinerea animalelor, bazat pe atitudine umană și responsabilă;
#2. Un control riguros al capturării animalelor și interzicerea otrăvirii acestora;
#3. Elaborarea unor programe simple pentru sterilizarea animalelor, pentru persoanele care nu îşi permit financiar să acopere aceste costuri, cu implicarea numeroşilor veterinari din Chişinău.
#4. Invitarea organizaţiilor străine de a ajuta veterinarii din ţara noastră să sterilizeze animalele fără adăpost.

Potrivit informației găsite pe pagină, unii dintre ei deja au acceptat verbal invitaţia, cu condiţia că animalele sterilizate nu vor fi otrăvite sau ucise.

Numai în aceste condiţii orașul nostru va putea fi considerat unul european, care are un viitor şi nu are violenţă. Mai jos, vezi textul integral al scrisorii deschise: