(foto) La Chișinău a avut loc o activitate amplă de informare a cetățenilor privind Alegerile Locale

IMG_2188
Foto: PC: CICDE

Întreaga țară este pe ultima sută de metri în cadrul procesului de mobilizare pentru Alegerile Locale Generale din 14 iunie 2015.

Comisia Electorală Centrală, împreună cu Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, au organizat, timp de nouă zile, evenimente ce au contribuit la informarea alegătorilor despre evenimentul din 14 iunie, despre drepturile lor de vot, organele electorale implicate, iar cei mai activi și informați cetățeni în domeniile alegerilor locale, organelor electorale, democraţiei şi procesului de votare au fost premiați cu tricouri, carnete și chipiuri ce purtau mesajul „Votez, înseamnă că trăiesc”.

 

PC: CICDE
PC: CICDE

Pe parcursul perioadei de 3 – 12 iunie, evenimentele de informare și mobilizare au fost organizate în mai multe regiuni ale țării sub formă de flashmoburi și activități de informare. În timpul acestei campanii, câteva mii de persoane au fost informate despre drepturile și obligațiunile lor în calitate de alegători.

 

PC: CICDE
PC: CICDE

Victor Pruteanu, metodist CICDE, îndeamnă toți cetățenii să iasă la vot în această duminică. „Alegerile sunt unul din mijloacele nostre de contribuție la viitorul prosper al țării. Campania CICDE – CEC de informare a alegătorului este organizată cu acest scop – invitarea la vot și explicarea tuturor particularităților Alegerilor Locale Generale. Astfel, având alegători informați, vom avea și alegeri transparente, libere și democratice. Vă invităm la Alegeri”, spune Victor.

 

PC: CICDE
PC: CICDE

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral este o instituție publică care pregătește funcționari electorali capabili să organizeze alegeri libere și corecte, conform normelor internaționale. Experții acestuia împart experiența lor cu colegii din România, Ucraina, Albania, Belorusia și Turcia. CICDE este acreditat pentru certificarea calificării funcționarilor electorali atât în Republica Moldova, cât și peste hotare.

 

PC: CICDE
PC: CICDE

Activităţi apolitice de informare a alegătorilor în domeniul electoral au fost organizate astăzi de către formatorii Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) în cadrul campaniei de informare pentru Alegerile Locale Generale din 14 iunie 2015.

 

IMG_2233
PC: CICDE

În cadrul acestei campanii, autobuzele promoționale deja au vizitat toate raioanele/municipiile/regiunile Republicii Moldova.

 

PC: CICDE
PC: CICDE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente