Igor Dodon: Dorin Chirtoacă ar putea deveni următorul Prim-ministru

18500
Foto: PC: privesc.eu

Dorin Chirtoacă ar putea fi următorul Premier al Republicii Moldova. De această părere este Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor.

Cu doar două zile înainte de alegerile locale, în cadrul cărora Dorin Chirtoacă candidează pentru al treilea mandat consecutiv, în contextul demisiei Premierului Chiril Gaburici, Igor Dodon a susținut un briefing de presă, în care a emis ipoteza, conform căreia, Dorin Chirtoacă va pierde alegerile pentru funcția de Primar al Capitalei, iar ulterior va fi propus pentru funcția de Prim-ministru al țării.

„Ceea ce se întâmplă acum în Moldova demonstrează că statul este capturat de oligarhi. Am auzit că este acord semnat între Ghimpu, Plahotniuc și Filat. După ce Ghimpu a făcut tot posibilul să nu permită Platformei DA să facă marșul în centrul Chișinăului, care era un pericol pentru oligarhi, Plahotniuc îi întoarce moneda înapoi. Plahotniuc i-a promis lui Ghimpu că nepotul său va fi Prim-ministru. Lucrul acesta este convenit. Indiferent ce majoritate parlamentară se va forma, situația în țară se va agrava. Doar alegerile anticipate parlamentare sunt soluția. În actualul Parlament nu este nicio șansă de a face ordine. Paralel trebuie întors cetățenilor dreptul de a alege președintele țării”, a declarat Dodon.

„S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple. Încă la numirea lui Gaburici în funcţie i-am spus că va fi utilizat şi apoi aruncat la gunoi, ceea ce s-a întâmplat. Demonstrează că statul este capturat de oligarhi. Indiferent ce majoritate parlamentară va încerca să se formeze, situaţia în ţară se va agrava”, a conchis liderul socialiștilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente