La Roma va apărea un cartier al Felinarelor Roșii

Mitternachtsmission_179_2.jpg
Foto: Poză simbol PC: ruhrnachrichten.de

Autoritățile de la Roma au aprobat un plan de a construi un cartier al felinarelor roșii și, din aprilie, urmează să tolereze, din punct de vedere legal, prostituția.

Primarul Romei de centru-stânga, Ignazio Marino, a aprobat, vineri, proiectul și a dat undă verde experimentului economic care va fi creat în sudul capitalei italiene, informează The Local.

Consiliul local a propus permiterea prostituției în unul din cartierele nerezidențiale ale Romei, cu scopul de a ridica comerțul pe 20 de străzi din acea regiune din sud.

Poliția va amenda cu 500 de euro persoanele care vor lucra în afara acestei zone. Persoanele care vor lucra în acest nou cartier vor fi monitorizate de către comisii de sănătate și asistenți sociali pentru a preveni proxenetismul și traficanții și, în același timp, a promova sexul protejat.

Dacă experimentul va fi un succes, atunci se vor crea trei zone separate ale felinarelor roșii în acel sector nerezidențial.

O rezidentă a acestei zone care urmează a fi schimbată spune că situația de moment e deplorabilă, pentru că această zonă deja este un cartier al prostituției, doar că ilegale, astfel, Cristina Lattanzi speră că după implementarea noului proiect, situația se va schimba.

 

Ignazio Marino, primarul Romei PC: theblazonedpress.it
Ignazio Marino, primarul Romei PC: theblazonedpress.it

Biserica nu este de acord 

Critici asupra proiectului sunt aduse de către opoziția de centru-dreapta de la Roma, comentând că nu este necesar de a crea la Roma un ghetou al prostituatelor doar pentru a pune în discuție problema deja existentă.

Revista creștină Avvenire consideră acest proiect unul care ar face Roma de rușine, capitala fiind inima creștinismului.

Reprezentanți din partea Papei de la Roma au spus că acest proiect doar va crea zone de toleranță a sclaviei.

Statistică

Potrivit estimărilor Guvernului de la Roma, Italia are între 70 și 100 de mii de prostituate și 2,5 milioane de bărbați care le frecventează regulat.

Un sondaj a demonstrat că 1 din 3 bărbați adulți din Italia, cel puțin o dată, au întreținut relații sexuale contra plată.

Jumătate din prostituatele din Italia sunt străine, iar 2/3 lucrează direct pe străzi.

În prezent, legea italiană permite sexul contra bani, însă este ilegal de a construi un bordel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente