(foto, video) Explozie la Orhei: Un bărbat mort și patru apartamente distruse complet

dse3
Foto: Explozie la Orhei PC: DSE

Serviciul salvatori și pompieri a fost alertat în această noapte pentru a interveni la lichidarea consecințelor unei deflagarții produse într-un bloc de locuit cu cinci etaje din strada Tamara Ciobanu numărul 8, orașul Orhei. Apelul la 901 a fost recepționat la ora 01:03 minute.

La fața locului s-a deplasat echipa de intervenție pentru recunoaștere. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că în urma exploziei, un bărbat în vârstă de 49 de ani a decedat, iar alte trei persoane, dintre care și o femeie au suportat traume, informează Departamentu de Situații Excepționale.

 

Explozie la Orhei PC: DSE
Explozie la Orhei PC: DSE

Deflagrația a cauzat prejudicii pentru 12 apartamente, de la etajele unu, doi și trei, 4 apartamente fiind distruse complet, cele de la etajul doi al blocului, toate având suprafața totală de 192 metri pătrați. Geamurile altor apartamente din bloc au fost deteriorate, ca urmare a exploziei. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a întreprins acțiuni de evacuare a locătarilor din bloc, totodată efectuând lucrări de căutare a victimelor.

 

Explozie la Orhei PC: DSE
Explozie la Orhei PC: DSE

Un efectiv din 20 de salvatori au acționat pentru deblocare și salvare. A fost instalat un turn de lumină lângă blocul avariat, pentru a face posibile lucrările serviciilor de urgență. Angajații Serviciului Situații Excepționale urmează să ajute oamenii pentru recuperarea bunurilor materiale dintre plăcile de beton. Tot pe adresa indicată, pentru deconectarea blocului de la gaze a intervenit Serviciul 904. Inspectoratul de poliție al raionului Orhei asigură securitatea și ordinea publică. Organele de drept cercetează toate circumstanțele și cauza producerii deflagrației.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente