Opt tineri au murit în această noapte într-un accident pe șoseaua Muncești

w560xh316_Accident_deosebit_de_grav_-_Trei_tineri_morti_si_5_raniti
Foto: Grav accident în Capitală PC: bzi.ro

Opt tineri dintre care 3 fete şi 5 băieţi, au murit într-un accident de circulaţie produs aproape de miezul nopţii, pe şoseaua Munceşti, la intrare în Capitală. Maşina în care se aflau s-a făcut praf de un copac. Tinerii erau din satul Floreni, Anenii Noi și se duceau la un karaoke.

Aceștia se deplasau cu un Renault Megane, din Revaca spre Chișinău, iar la intersecția străzilor Muncești și Dacia, automobilul  având exces de viteză, a derapat de pe traseu și s-a tamponat într-un copac.

Aceştia aveau vârstele cuprinse între 17 şi 24 ani şi erau domiciliaţi în Revaca şi comuna Floreni, raionul Anenii Noi. La scurt timp de la producerea tragediei, la faţa locului au venit aproape 70 de rude şi prieteni ale victimelor.

A mai fost nevoie de două ambulanţe pentru părinţii tinerilor morţi în accident. Potrivit Poliţiei, tinerii, care se duceau la Karaoke, erau în stare de ebrietate, iar şoferul conducea cu aproape 200 de kilometri la oră.

Salvatorii au intervenit la descarecerarea persoanelor. Ajunși la fața locului angajații Detașamentului Căutare Salvare nr.1 au stabilit că un automobil de model RENAULT este proiectat într-un copac, iar în el s-e aflau opt oameni, șase dintre care erau decedați.

Salvatori au reușit să descarcereze  două persoane care se mau aflau în viață, fiind transmise echipelor medicale de urgență. Ulterior și cele două persoane, au decedat în drum spre spital. Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au continuat lucrările de descarcerare, pînă ce au fost scoase toate trupurile din fiarele automobilului.

În legătură cu accidentele din această noapte în cadrului unui briefing, Inspectoratului Național de Patrulare a anunțat că începând de mâine până pe 31 august va fi extinsă operațiunea „Nopți Albe. ”Operaţiunea va avea loc în toate zilele săptămânii, inclusiv în zilele de lucru. Având în vedere sezonul estival, ştim că sunt multe motive de a sărbători”, a decalarat șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Igor Gori. Totodată acesta a mai adăugat că va mai fi demarată o campanie de verificare a regimului de vânzare a băuturilor  „A doua operaţiune este demararea de comun cu inspectoratele teritoriale ale poliţiei a unei campanii de verificare a regimului de vânzare a băuturilor alcoolice către minori şi în afara orele legale. În caz că vom depista comercializarea băuturilor alcoolice către minori vom aplica sancţiunile stabilite de legislaţie”, a menționat șeful INP.

De la începutul anului curent, în ţară s-au produs 1185 de accidente rutiere, soldate cu 131 de persoane decedate şi 1453  traumatizate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente