Secvență de la camerele de supraveghere de la stația Bemol: Poliția nu i-a urmărit pe tinerii implicați în accident

secventa
Foto: Secvență de la stația Bemol înainte de accident

Au apărut secvențele video de la stația Bemol care confirmă faptul că cei 8 tineri nu erau urmăriți de către Poliția de Patrulare

Azi pe Adevărul a apărut o analiză despre faptul dacă Poliția de Patrulare se face sau nu vinovată de accidentul produs pe șoseaua Muncești.

„Stimati reporteri verificati camerile video de la statia de alimentare Bemol din apropierea de fostul post de politie de la intrarea in oras si o sa vedeti ca automobilul avea 200 km/ora doar din simplu motiv fiindca erau urmariti de politia de patrulare care la fel se deplasa cu aceiasi viteza.Cind s-a intimplat impactul, automobiul politiei de patrulare s-a intors inapoi fara a acorda careva ajutor.Dupa scurt timp au revenit si ei din nou la locul accidentului.Rusine colaboratorilor care se aflau in automobilul de serviciu“, se spune în comentariul unui vizitator al site-ului Pro TV, postat ieri.

Mai jos putem vedea video de la stația Bemol despre care vorbea comentatorul de pe ProTV.

Din comunicatul de presă publicat de MAI se spune:

”Ministerul Afacerilor Interne încurajează jurnaliștii să investigheze orice incident de interes public. În același timp regretăm că de această dată nu s-a reușit o investigare obiectivă. De exemplu, automobilul care derapează și este implicat în accident nici nu apare în secvența publicată pe protv.md.”

Clipul de mai jos reprezintă o secvență a imaginilor ridicate de Serviciul de Securitate Internă și Combatere a Corupției a MAI de la benzinăria Valiexchimp, aflată în imediata apropiere a accidentului. Una din camerele de supraveghere ale benzinăriei acoperă o porțiune de drum care surprinde deraparea automobilului implicat în accident (ora 23:37:50, a ceasului camerei de supraveghere). Momentul este văzut de angajații benzinăriei și de colaboratorii serviciului de pază privată „Berkut” care staționau pe teritoriul benzinăriei. La scurt timp după impact (41 de secunde), automobilul celor de la „Berkut” pornește de pe teritoriul benzinăriei (23:38:21) și se apropie de șosea, lasă să treacă un automobil care nu oprește lîngă locul accidentului (23:38:28) și se apropie de locul accidentului și include avertizorul de avarie (23:38:32) și staționează. Luminile avertizorului de avarie au fost prezentate în materialul menționat drept girofarul inclus al patrulei INP.

O cameră de supraveghere a benzinăriei Bemol, este surprinsă porțiunea de șosea aflată la un kilometru distanță de locul producerii accidentului. În imagini se vede că automobilul implicat în accident, avînd viteză mare și avertizoarele de avarie incluse, nu este urmărit de nici un automobil al poliției. Automobilul apare în imagini la ora marcată pe camera de bord drept 23:55:31.

Serviciul de Securitate Internă și Combatere a Corupției al MAI a ridicat multiple filmări video, a luat depoziții de la zeci de martori și a verificat locațiile automobilelor INP la ora producerii accidentului și toate probele acumulate dezmint versiunea urmăririi automobilului de către poliție.

NB: Ceasurile camerelor de supraveghere sunt setate diferit și arată ore diferite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente