Guvernul va accelera aplicarea măsurilor pentru siguranța circulației

guvern
Foto: Noi măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere. PC gov.md.

Guvernul va demara o campanie amplă de sensibilizare a opiniei publice privind siguranţa circulaţiei rutiere, această decizie a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Naţional pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere.

După accidentul tragic în care şi-au pierdut viaţa opt tineri, Guvernul intensifică acţiunile de profilaxie şi prevenire a accidentelor, inclusiv prin conlucrarea activă cu organizaţiile neguvernamentale, pentru eficientizarea şi amplificarea impactului acestora. În acest sens, s-a decis demararea unei campanii ample de informare şi sensibilizare a populaţiei privind siguranţa circulaţiei rutiere.

De asemenea, în luna septembrie curent va fi lansat sistemul de monitorizare video a traficului rutier, proiect realizat în parteneriat cu Republica Populară Chineză.  Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a primit sarcina de a asigura executarea eficientă a lucrărilor de marcare şi instalare a indicatoarelor rutiere pe toate drumurile naţionale, precum şi să întreprindă măsuri pentru combaterea transportului ilicit de călători.

Totodată, Ministerul Educaţiei va asigura introducerea unui curs obligatoriu de educaţie rutieră în şcoli şi va urgenta actualizarea curriculumului de instruire, calificare şi recalificare a conducătorilor de autovehicule.

Reamintim că  în noaptea de marți spre miercuri 8 tineri au decedat într-un accident rutier teribil, în urma acestuia Guvernul a întreprins mai multe măsuri, inclusiv oferirea unui ajutor financiar pentru familiile tinerilor.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente