Weekend cu victime. Patru persoane decedate și 46 traumatizate pe drumurile țării

646×404
Foto: PC: e-stireazilei.ro

În weekend-ul trecut, pe întreg teritoriul Republicii Moldova au avut loc 24 de accidente rutiere soldate cu decesul a 4 persoane și traumatizarea altor 46.

Vineri, în jurul orei 18:00, în satul Dâșcova, raionul Orhei, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Conducătorul motocicletei de model “Kawasaki”, un tînăr de 24 ani cu domiciliul în Dâșcova, raionul Orhei, din cauza vitezei neadecvate, prin localitatea menționată, nu s-a isprăvit cu conducerea unității de transport, tamponîndu-se în bordură. În urma impactului șoferul a decedat pe loc.

Un alt accident grav în care au avut de suferit 3 persoane, a avut loc sâmbătă, pe traseul R-34 km 70. În acest caz, un bărbat de 31 ani, din Leova, conducînd automobilul de model ,,Opel Meriva”, a ieşit pe contrasens ciocnindu-se cu un alt autovehicul de model ,,Opel Vectra”, condus de un tînăr de 29 ani. În urma accidentului rutier au avut de suferit trei persoane cărora li s-a acordat ajutor medical de urgență.

Tot sâmbătă, aproximativ la ora 02:00 pe str.Chişinăului din Făleşti în urma tamponării a decedat un pieton care staționa pe marginea carosabilului. Șoferul de 23 de ani,originar din Fălești, aflându-se la volanul automobilul de model ”Toyota Carina” a tamponat un bărbat de 28 de ani, care în urma traumelor primite a decedat la Spitalul raional Făleşti.

Duminica a mai avut loc un grav accident în care și-a pierdut viața un tînăr motociclist. Accidentul s-a produs în apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Potrivit informațiilor preliminare, motociclistul de doar 18 ani, care s-a dovedit a fi feciorul primarului din Șipoteni, Hâncești, a fost lovit de un microbuz de model “Mercedes Sprinter”, la volanul căruia se afla un bărbat de 29 de ani. În urma impactului puternic tînărul a decedat la fața locului, iar șoferul microbuzului a fost reținut de către polițiști și este cercetat penal.

Lanțul accidentelor continuă cu orașul Orhei, unde din cauza vitezei exesive, au avut de suferit 9 persoane, 4 dintre ele fiind internate în Spitalul rational Orhei. Duminică dimineața, un automobil de model “Renault”, în care se aflau 4 tineri s-a lovit frontal de un microbuz la bordul căruia se mai aflau 8 pasageri printre care și un minor. Șoferul Renault-ului, de 20 ani, avînd viteză excesivă a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit violent cu vehiculul care îi venea în întîmpinare. În rezultat, 4 persoane au fost internate de urgență în spital, iar celelate 9 s-au ales cu stare de șoc și diverse leziuni corporale mai puțin grave ce le-a permis deplasarea spre domiciliu. Cauza accidentului a fost manevrarea neregulamentară dublată de viteză excesivă.

Ultima tragedie s-a produs luni dimineața, în satul Zahareuca, raionul Telenești, unde s-au ciocnit un automobil de model ”BMW” cu un autocar de pe ruta Bălți-Zatoca. În consecinţă un pasager din “BMW” în vîrstă de 17 ani, a decedat pe loc, iar fratele geamăn a acestuia şi şoferul mașinii au fost internaţi la Spitalul raional Teleneşti cu diferite leziuni corporale. Poliția cercetează toate circumstanțele și cauzele producerii accidentelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente