Preotul de la Bulboaca nu va mai oficia slujbe

images
Foto: PC: ProTV

Slujitorul implicat recent într-un accident rutier, oprit din a oficia slujbe pe un termen de 3 luni.

Preotul Nicolae Pânzaru din parohia Bulboaca, r. Anenii Noi, a fost implicat într-un accident rutier, fiind depistat în stare de ebrietate, acesta a avut un comportament denigrator și necorespunzător statutului său.

Potrivit unui comunicat emis de Mitropolia Moldovei, a fost convocată Judecata Mitropolitană, care a analizat cazul şi a venit cu un raport către Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir.

„Conform deciziei, Protoiereul Nicolae Pânzaru a fost oprit de a oficia cele sfinte începând cu data de 01.08.2013 până la 01.11.2013, cu îndeplinirea canonului şi ascultării în mănăstirea Noul Neamţ, Chiţcani”, se arată în comunicatul emis

Totodată, direcţia Mitropolitană regretă faptul că unii slujitori crează situații neplăcute şi dau dovadă de un comportament brutal, fapt care ştirbeşte din imaginea Bisericii, smintind societatea și opinia publică.

De asemenea, slujitorii sunt rugaţi să se comporte adecvat și exemplar, așa cum le este misiunea, fiind avertizați că în cazul în care vor fi implicaţi în tot felul de situaţii conflictuale şi vor fi găsiţi vinovaţi, vor fi supuşi pedepsei conform canoanelor şi statutului Bisericii Ortodoxe.

Reamintim că preotul prins beat la volan, după ce ar fi comis un accident, a fost filmat de oamenii legii înjurând în momentul când polițiștii l-au rugat să iasă din automobil. Potrivit poliției, în momentul în care a fost reținut de poliție, preotul avea o concentrație de alcool în sânge de 1,65 grame pe litru, față de minima admisă de 0,2. Acesta s-a ales și cu un  dosar penal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente