Se caută cei mai buni studenți moldoveni care își fac studiile în afara țării

london_tcm18-88986
Foto: Cei mai buni studenţi moldoveni din străinătate vor fi premiaţi PC: uml.edu

A fost lansat în premieră proiectul Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova”.

Scopul general al proiectului este de a face cunoscute în Moldova rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate, prin conectarea diasporei moldovenești la comunitatea universitară din țară.

Obiectivele principale constau în identificarea, recunoașterea și promovarea celor mai buni studenți originari din Moldova, care își fac studiile în afara țării și care au atins rezultate remarcabile în plan academic și extra-curricular la nivel internațional.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova va avea loc pe data de 4 ianuarie 2014 la Chișinău.

Câștigătorii premiilor vor fi desemnați în urmă unui concurs de dosare. La concurs sunt invitați să participe studenții originari din Moldova (la ciclurile universitare Licență, Masterat, Doctorat), care își fac studiile în anul 2013/2014 la universități din străinătate, inclusiv studenții care au absolvit o astfel de instituție în anul 2013.

Categoriile pentru care se vor acorda premii sunt:
Studentul Anului din SUA și Canada, Studentul Anului din Europa de Vest, Studentul Anului din Europa Centrală și de Est, Studentul Anului din Restul lumii, Studentul Anului din Străinătate.

Concursul se va desfășura în perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2013. Aplicațiile, modalitățile exacte privind depunerea dosarului de candidatura și datele de contact ale organizatorilor proiectului sunt accesibile online, la adresa: galastudentilor.md.

Concursul este realizat de Asociața Studenților Moldoveni din Franța ”Jeunes Moldaves”, în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, Biroul Relații Interetnice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente