Centrul Canadian de Vize şi-a început activitatea la Chişinău

04CANADA_SPAN-articleLarge
Foto: Vize canadiene mai accesibile pentru moldoveni PC: flickr.com

Începând cu data de 2 octombrie 2013, şi-a început activitatea Centrul Canadian de Vize (CCV) la Chișinău, gestionat de VFS Global (Visa Facilitation Services), furnizorul exclusiv în acest domeniu în numele Guvernului Canadei.

Centrul Canadian de Vize este amplasat pe strada Ciuflea, nr. 36/1 (în incinta sediului Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţiune).

Procesarea şi deciziile finale pe marginea dosarelor de viză canadiană vor fi luate de către Secţia Vize şi Imigrări a Ambasadei Canadei la Bucureşti, iar serviciile CCV vor consta în colectarea solicitărilor de acordare a vizelor şi a taxelor percepute, expedierea acestora la București, precum şi restituirea pașapoartelor în plicuri sigilate către solicitanți.

Secția Imigrări şi Vize a Ambasadei Canadei la București nu va recepționa solicitări de viză de la cetățenii Republicii Moldova, dosarele fiind depuse doar la CCV de la Chișinău. Cu titlu de excepție, Ambasada Canadei la București va continua să primească dosare de solicitare a vizei doar pentru titularii pașapoartelor diplomatice şi de serviciu emise de Republica Moldova, care urmează să călătorească în deplasări de serviciu în Canada, precum şi dosarele de viză în cazuri de excepție, cum ar fi decese sau îmbolnăviri ale rudelor din Canada.

Pentru informații suplimentare privind programul de lucru, procedura de aplicare şi costurile pentru viză, puteți accesa linkul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente