3 motive pentru a studia în străinătate

london_tcm18-88986
Foto: Studenți în Londra PC: uml.edu

În ultimii ani, atunci când termina liceul sau înainte de alegerea unui program de master, tinerii ajung să se întrebe unde e mai bine să studieze – în țară sau în străinătate.

O multitudine de informații sunt disponibile, însă care sunt motivele pentru care cei mai mulți tineri aleg anual studiul în afara țării lor de baștină?

Studenții din est sunt apreciați pentru că vorbesc bine limba engleză, sunt foarte motivați să învețe și au, în general, rezultate academice bune. Motivele pentru care ei aleg între a studia în orașul în care locuiesc, în alt oraș din străinătate depind de factori precum costurile de școlarizare, beneficiile obținute după terminarea programului și dezvoltarea lor personală, obținută din contactul cu noi culturi și naționalități, scrie studentie.ro.

Studiile în străinătate – o cale aproape sigură spre angajare

În Statele Unite, 97% dintre cei care au studiat în străinătate reușesc să își găsească un loc de munca în primele 12 luni de la absolvire, în timp ce doar 49% dintre cei care își continuă studiile în SUA, reușesc să se angajeze în aceeași perioada de timp (conform unor statistici realizate de către University of California). În același timp, dintre cei care studiază în străinătate, 25% reușesc să obțină salarii inițiale mai mari decât cei ce și-au finalizat studiile în țară. Iar acest lucru se întâmplă într-o țară cu un sistem educational în care se află cele mai multe universități din topurile mondiale.

 

PC: youngupstarts.com
Studiile în străinătate – o cale aproape sigură spre angajare PC: youngupstarts.com

De ce sunt cei cu studii în străinătate aparent mai apreciați de angajatori? Datorita experienței profesionale și de viata pe care aceștia o obțin după urmarea unui program de studiu în afara țării. De asemenea, multe companii au sedii în mai multe tari și angajați de mai multe naționalități, iar studiul în străinătate aduce un contact foarte important cu mai multe culturi. Acest lucru arată o capacitate superioară de adaptare a individului la un mediu complet nou și la situații noi, un aspect căutat de angajatori.

Acces la învățământ de calitate la costuri accesibile

Cu un accent puternic pe utilitatea practică a informațiilor oferite, universitățile internaționale au legături puternice atât cu instituțiile de cercetare, cât și cu marile companii ale lumii. În acest fel, informațiile prezentate în cadrul cursurilor și seminariilor sunt adaptate la cerințele pieței muncii și oferă studenților suficiente date care pot fi apoi aplicate cu succes în cariera lor viitoare. Acest lucru a dus ca universitățile din Marea Britanie, SUA, Franța, Elveția, Australia sau Japonia să domine topurile mondiale ale universităților.

 

PC: china.missouristate.edu
Acces la învățământ de calitate PC: china.missouristate.edu

În plus, investițiile făcute de guvernele statelor internaționale reflectă preocuparea lor continuă pentru a face învățământul accesibil către o categorie mare de public. De exemplu, deși costurile de școlarizare pot ajunge la 10.000 de euro per student în Franța, statul acoperă mare parte din aceste cheltuieli, astfel încât studenții ajung sa plătească maxim 400 de euro/an pentru programele universitare. Banii investiți de Guvern sunt apoi folosiți pentru a dezvolta facilitați și în atragerea unora dintre cei mai buni profesori, care ajuta la conturarea învățământului de calitate.

Adaptarea la un mediu nou si iesirea din zona de confort

Studiul în afara țării te determină să înveți să te descurci singur, să fii nevoit să te adaptezi la un nou stil de predare, la obiceiuri noi și la o cultură nouă.

 

PC: stirileprotv.ro
Adaptarea la un mediu nou si iesirea din zona de confort PC: stirileprotv.ro

Când trăiesc în alta tară, tinerii au și oportunitatea de a descoperi orașe și locuri noi. Universitățile internaționale organizează regulat excursii prin care tinerii pot să viziteze orașe și monumente cu o istorie de mii de ani (precum Stonehenge, Oxford sau renumitele castele din Franța sau Germania). Prin aceste excursii și prin contactul cu naționalități și culturi diferite se pot strânge amintiri de povestit celor de acasă și de păstrat o viață întreagă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente