Două studente de la Facultatea de Filologie și Istorie a UPSC povestesc despre experiența acumulată în cadrul programului Erasmus+

mobilitate_ffi-2

Facultatea de Filologie și Istorie din cadrul Universității Pedagogice de stat „Ion Creangă” consemnează cu mândrie că studenții facultății îi poartă numele prin lume cu demnitate și onoare. Recent, două dintre cele mai bune studente, Cozari Anna, anul IV, programul de studii Limba și literatura română și limba engleză și Caledji Anastasia, anul III, programul de studii Limba și literatura rusă și limba engleză, au revenit din stagiile de mobilitate academică Erasmus+, desfășurate la Universitatea de Vest din Timișoara, România și la Universitatea din Nis, Serbia.

Bursele Erasmus+ au oferit studentelor oportunitatea de a studia câte un semestru din anul de studii 2023-2024 în aceste centre universitare, contribuind astfel la diversificarea experiențelor educaționale și la integrarea în comunitatea academică europeană, notează UPSC.md.

Cozari Ana susține că: „Stagiul de mobilitate este o oportunitate minunată pentru a cunoaște ceva nou și diferit și pentru îmbogățirea cu resurse culturale insolite și intelectuale vaste. Astfel, universitatea (UVT) care mi-a găzduit mobilitatea mi-a oferit cea mai frumoasă experiență: studii de calitate într-o ambianță plăcută, înconjurată de colegi binevoitori și altruiști și cadre didactice cu renume mondial. Timișoara mi-a oferit mai multă hrană culturală și spirituală decât mi-am propus să obțin în cadrul acestei mobilități, încât am putut să mă bucur de expoziția lucrărilor marelui sculptor, intitulată omonim: „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, organizată de Consiliul Județean Timiș, la Muzeul Național de Artă din Timișoara, cât și de alte expoziții permanente sau temporare din oraș. De o frumusețe deosebită, Catedrala Mitropolitană din Timișoara îmi vă rămâne mereu în minte drept unul dintre cele mai frumoase lăcașe ortodoxe”.

Paralel cu activitățile didactice, studentele au descoperit culturi și tradiții, au făcut schimb de bune practici cu colegii lor și au creat și construit relații umane. „Am cunoscut tradițiile și cultura sârbilor care sunt foarte interesante și valoroase. Am vizitat cele mai importante atracții locale ale orașului Nis. Am văzut și simțit spiritul folcloric ale culturii sârbe.   Mai mult ca atât, astfel de întâlniri asigură o oportunitate perfectă de schimb de cunoștințe și experiențe, contribuind, într-un final, la creșterea mea profesională”, spune Anastasia. Ambele studente încurajează  aceste experiențe susținând că acestea contribuie la formarea unei comunități academice mai bogate și la pregătirea studenților pentru provocările dintr-o lume tot mai interconectată, așa cum susține și Anastasia „Le recomand colegilor să considere Serbia drept o destinație pentru o experiență de mobilitate. Șansa de a lucra cu profesioniști dedicați și colaborarea cu studenți entuziasmați e cu adevărat prețioasă”.

Facultatea de Filologie și Istorie își exprimă gratitudinea și recunoștința Secției de Relații Internaționale și Managementul Proiectelor, a UPSC pentru angajamentul uman și profesional în oferirea și susținerea stagiilor de mobilitate academică.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UPSC. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUPSC
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente