„Fii ONEST, nu copia!”. Peste 250 de voluntari au învățat cum să monitorizeze procesul de examinare a elevilor din clasa a IX-a

Clean Cover@4x-100

Ministerul Educației și Cercetării a dat start inițiativei „Asigurarea integrității procesului de evaluare națională la nivel gimnazial (clasa a IX-a)”, prin organizarea Campaniei Naționale de recrutare a voluntarilor – Fii ONEST, nu copia! Aceștia urmează să ofere șanse egale elevilor, ca să-și demonstreze cunoștințele acumulate, să crească transparența și să reducă corupția în școlile din țară.

La etapa actuală, s-au înregistrat peste 250 de persoane, care își doresc să se implice în îmbunătățirea sistemului educațional. Pentru a-și putea îndeplini sarcinile în calitate de voluntari onești, pe data de 30 aprilie, la ora 14.00, în format online, a avut loc prima instruire coordonată de experți în domeniul educației. 

Timp de 40 de minute, participanții au fost informați despre agenda de desfășurarea a activităților de asistare la examene, responsabilitățile pe care le vor avea, procedurile de ordin general și actele normative aplicate. Ei au putut adresa întrebări experților și au făcut cunoștință unii cu ceilalți. Instruirea este obligatorie pentru a putea desfășura activitatea de voluntar în cadrul proiectului. 

Cea de-a doua instruire va avea loc pe data de doi mai, la aceeași oră, fiind urmată și de alte instruiri pe măsură ce voluntarii se vor înregistra la program. Toți cei care-și doresc să se implice în campania Fii ONEST, nu copia!, sunt îndemnați să acceseze site-ul – fiio9est.md, unde pot afla mai multe detalii, dar și completa formularul de înregistrare. 

Proiectul „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” este cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în Republica Moldova este Ministerul Educației și Cercetării, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, care implementează inițiativa „Asigurarea integrității procesului de evaluare națională la nivel gimnazial (clasa a IX-a) prin organizarea Campaniei Naționale de recrutare a voluntarilor – Fii ONEST, nu copia!”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente