Patru oportunități destinate elevilor, al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna mai

elevi bănci școală
Foto: Cezara Noroc

Știm că în curând se apropie examenele de absolvire a gimnaziului și a liceului, iar pregătirile îți ocupă o mare parte a timpului. Cu toate acestea, noi îți recomandăm să acorzi atenție și altor activități care ar putea să faciliteze procesul de învățare. În acest material am selectat câteva oportunități pentru elevi la care te poți înregistra pe parcursul lunii mai. De exemplu, te poți înscrie la o școală de vară în Timișoara sau poți participa la mai multe concursuri. Grăbește-te să completezi formularul de înregistrare!

#1. Școala de vară West Summer University

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a West Summer University (WSU) – o școală de vară care are drept scop principal introducerea elevilor curioși în universul mediului universitar pentru a simula o întreagă experiență a vieții de student. Elevii și elevele din Moldova vor avea oportunitatea să aleagă dintre 11 facultăți în care și-ar dori să-și continue studiile.

În acest material îți povestim despre WSU, cum te poți înscrie, dar și ce facilități oferă această experiență.

Termen-limită – 12 mai.

Sursă: wsu.osut.ro

#2. Voluntariat în cadrul Platformei Naționale a Tinerilor pentru Participare Activă

Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă este în căutare de voluntari și voluntare. Fiind divizată în patru departamente, tinerii pot deveni parte a unuia dintre acestea. În cadrul Platformei Naționale, tinerii vor avea oportunitatea să lucreze alături de colegi pasionați și să contribuie la organizarea activităților tematice.

Vezi aici care sunt departamentele pentru care te poți înregistra în calitate de voluntar(ă) și formularul de înscriere.

Termen-limită – 15 mai.

Sursă: Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă

#3. Concursul de pictură „Care-i pasărea ta preferată?”

Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii din Republica Moldova a dat start concursului de pictură „Care-i pasărea ta preferată?”. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 10 și 20 de ani sunt îndemnate să exploreze și să cunoască diversitatea speciilor de păsări din țara noastră, demonstrând în același timp abilitățile artistice.

În acest material vezi care sunt condițiile de participare și tipurile de lucrări acceptate.

Termen-limită – 15 mai.

Sursă: sppn.md

#4. Concursul municipal „Absolventul anului – 2024”

Dacă ești absolvent(ă) de liceu și ai obținut performanțe înalte la disciplinele școlare și la activități extracurriculare, poți participa la concursul municipal „Absolventul anului – 2024”. Premiul competiției va consta dintr-o diplomă și un premiu bănesc în valoare de 10 000 de lei. Premiile la celelalte nominalizări vor consta dintr-o diplomă și un premiul bănesc în valoare de câte 7 000 de lei.

În acest articol vezi ce trebuie să conțină dosarul de concurs și care sunt etapele competiției.

Termen-limită – 20 mai.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente