(foto) Cum ar putea arăta Filarmonica Națională după ce va fi reconstruită de către o companie din Germania

filarmonica main
Foto: Rising Philharmonic

În urma unui concurs internațional pentru reconstruirea Filarmonicii Naționale, compania germană „Bez+Kock Architekten Generalplaner GmbH” a luat primul loc în cadrul concursului cu proiectul propus.

În finala concursului s-au calificat 27 de concepții din 13 țări ale lumii, pe locul II clasându-se o echipă din Republica Moldova.

Președintele juriului, arhitectul Lino Bianco, E.S. Ambasadorul Maltei în Republica Moldova, a menționat că în procesul jurizării s-a ținut cont de principala condiție impusă: „Să fie nu doar o sală pentru spectacole perfect acustică, ci un templu al artei și a culturii”.

Astfel, autoritățile de la Chișinău afirmă că urmează o perioadă de negocieri cu învingătorii și elaborare a schiței, în funcție de recomandările juriului.

Proiectul propus de compania germană trebuie să treacă și aprobarea din partea Consiliului Național al Monumentelor Istorice.

Sursă: Rising Philharmonic/Facebook
Sursă: Rising Philharmonic/Facebook
Sursă: Rising Philharmonic/Facebook
Sursă: Rising Philharmonic/Facebook

Amintim că, în data de 24 septembrie 2020 s-a produs un incendiu la sediul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Au fost distruse biblioteca, sala mare, sălile de repetiții, dar și numeroase instrumente de valoare.

Pe 24 septembrie 2021, ministrul culturii Sergiu Prodan a anunțat că pe locul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va fi construită o nouă filarmonică modernă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente