Ministerul Culturii planifică să construiască o filarmonică modernă. Aceasta va fi edificată de la zero

filarminica

Ministrul culturii, Sergiu Prodan, a anunțat, azi, în cadrul unei conferințe de presă că pe locul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va fi construită o nouă filarmonică modernă și dotarea cu tehnică performantă. Deocamdată nu s-au făcut calcule estimative pentru edificarea noii clădiri a filarmonicii.

„Timp de un an, s-au efectuat două rapoarte tehnice, una dintre acestea a stipulat că reconstruirea filarmonicii reprezintă un risc, deoarece clădirea a fost contruită cu 100 de ani în urmă și pe atunci s-au folosit materiale de construcție nu de cea mai bună calitate. De aceea, am luat decizia de a construi pe acest loc istoric o  filarmonică modernă, cu utilajelor tehnice performante. În acest sens, trebuie să identificăm ideile care vor sta la baza noii filarmonici. Mai mult, Ministerul Culturii va identifica bani pentru acest plan, cu toate că, până în prezent, s-au adunat bani din donații și din vânzarea deșeurilor metalice după demolarea clădirii avariate”, a declarat ministrul culturii, Sergiu Prodan.

Directoarea filarmonicii, Svetlana Bivol, a spus că, la momentul actual, din donațiile persoanelor fizice și juridice au fost colectate circa 4,5 milioane de lei. Totodată, directaorea menționează că pe lângă donații de bani au fost făcute donații de instrumente muzicale.

Vă amintim că, anul trecut pe 24 septembrie, la Filarmonica Națională s-a produs un incendiu pe o suprafață de 3 500 de metri pătrați. Incendiul a pornit de la anexa unui acoperiș.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente