În urma unui concurs internațional a fost selectată compania care ar putea reconstrui clădirea Filarmonicii Naționale

f
Foto: Ministerul Culturii

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, concursul internațional de soluții arhitecturale „Renaște Filarmonica” s-a încheiat. Astfel, în urma analizării de către juriu a lucrărilor ajunse în etapa finală, s-a ajuns la decizia că cea mai bună soluție a fost propusă de reprezentanții Germaniei – „Bez+Kock Architekten Generalplaner GmbH”.

Conform datelor din comunicat, în finala concursului s-au calificat 27 de concepții din 13 țări ale lumii, pe locul II clasându-se o echipă din Republica Moldova.

Președintele juriului, arhitectul Lino Bianco, E.S. Ambasadorul Maltei în Republica Moldova, a menționat că în procesul jurizării s-a ținut cont de principala condiție impusă: „să fie nu doar o sală pentru spectacole perfect acustică, ci un templu al artei și a culturii”.

Astfel, autoritățile de la Chișinău afirmă că urmează o perioadă de negocieri cu învingătorii și elaborare a schiței, în funcție de recomandările juriului.


Amintim că, în data de 24 septembrie 2020 s-a produs un incendiu la sediul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Au fost distruse biblioteca, sala mare, sălile de repetiții, dar și numeroase instrumente de valoare.

Pe 24 septembrie 2021, ministrul culturii Sergiu Prodan a anunțat că pe locul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va fi construită o nouă filarmonică modernă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente